Artikelschrijven
Image default
Vakantie

Wat kun je doen in Haarlem?

Wil je graag een leuke stad in Nederland bezoeken? Plan dan een uitstapje naar Haarlem. In deze gezellige stad is voldoende te beleven voor jong en oud. Wij zetten de vijf leukste activiteiten die je kunt ondernemen in Haarlem op een rijtje.

Maak een boottocht

Een leuke én ontspannen manier om de stad te ontdekken is vanaf het water. Boek een boottocht over de rivier het Spaarne en de grachten. Geniet van het mooie uitzicht, de monumentale panden en andere bezienswaardigheden terwijl je een kop koffie drinkt of luistert naar een gids. Een gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van de stad.

Bezoek Molen de Adriaan

Molen de Adriaan is dé beroemdste molen van Haarlem en omstreken. Leer meer over de historie van de molen (zo is de molen ooit volledig afgebrand) en vergeet niet om de molen te beklimmen. Vanaf de stelling heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ideaal als je wat leuke foto’s voor het thuisfront wilt schieten!

Maak een stadswandeling

Haarlem is een geweldige plek als je een stadswandeling wilt maken. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Markt en de Gouden Straatjes. Op de Grote Markt vind je de Grote Kerk die een bezoek waard is. Op maandag en zaterdag vind je kraampjes op de markt. De Gouden Straatjes zijn een heerlijke plek om te shoppen.

Op zoek naar de Geheime Hofjes

De Geheime Hofjes in Haarlem zijn niet heel makkelijk om te vinden, maar juist daarom wel de moeite waard om te ontdekken. Dwaal rond in de middeleeuwse hofjes en ontdek wat deze plek zo bijzonder maakt. De hofjes zijn een belangrijk onderdeel van de stad, heerlijk om doorheen te wandelen én een leuke plek om foto’s te maken.

Sluit de dag in stijl af

Een dag in Haarlem sluit je in stijl af. Drink een verfrissend drankje aan de gracht of plan een gezellig diner in een vegetarisch restaurant in Haarlem. Boek eventueel een hotel als je in de stad wilt blijven overnachten. Dit is ideaal als je uitgerust naar huis wilt, niet alle activiteiten op één dag wilt plannen of ook het bruisende nachtleven van Haarlem wilt ontdekken!