Artikelschrijven
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van deze IT-diensten

Ontdek waarom ITAD en IMAC/D voor u van waarde zijn

Er zijn tegenwoordig erg veel informatietechnologie georiënteerde bedrijven actief op bijna alle markten wereldwijd. Dit is ook niet vreemd aangezien informatietechnologie ofwel IT anno 2020 onmisbaar is geworden in ons dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van uw telefoon of computer, zonder deze producten zullen uw dagelijkse bezigheden opeens een stuk anders verlopen.

Op uw werk zal er bijvoorbeeld gewoon ouderwets met de hand geschreven moeten worden en even telefoneren met een goede vriend of vriendin zal niet mogelijk zijn.

Informatietechnologie is dus gewoon heel erg belangrijk tegenwoordig, en daarom is het belangrijk dat er IT-diensten worden aangeboden die consumenten en bedrijven kan ontzorgen op het gebied van IT. In dit artikel zullen we ingaan op de meest belangrijke informatietechnologie diensten die op dit moment door bureaus worden aangeboden.

Information Technology Asset Disposition (ITAD)

Veel bedrijven weten niet wat ze moeten doen met oude afgedankte hardware. Vaak wordt het ergens binnen het bedrijf opgeslagen en wordt er eigenlijk niet meer naar gekeken. Dit is echter niet efficiënt en daarnaast ook nog eens erg risicovol. Information technology asset disposition is hier een goede oplossing voor. Vrij vertaald betekend ITAD eigenlijk gewoon het afvoeren van informatietechnologie. Het proces kan op twee manieren plaatsvinden, namelijk doormiddel van hardeschijf vernietiging of dataverwijdering.

Bij het vernietigen van harde schijven of andere data dragers zoals usb-sticks of tapes komt eigenlijk weinig kijken. Bij de meeste bureaus gaat deze hardware door een krachtige versnipperraar die ervoor zorgt dat er onmogelijk informatie kan worden teruggehaald van de datadrager.

Het materiaal wat over blijft wordt vervolgens opnieuw gebruikt bij de productie van nieuwe producten.

Een andere manier van ITAD is niet het vernietigen van de hardware maar het verwijderen van de data die hierop is opgeslagen. Veel bureaus die hierin zijn gespecialiseerd maken gebruik va speciale data-erasure software van Blanco. Deze software schrijft de bestaande data op een datadrager over zodat deze niet meer leesbaar is. Het grote voordeel van het verwijderen van data ten opzichte van het vernietigen ervan is dat de datadrager opnieuw gebruikt kan worden en er dus kosten worden bespaard.

IMAC/D

De afkorting IMAC/D staat eigenlijk voor het gehele proces van:

  1. Het installeren van hardware en software
  2. Het “moven” ofwel verplaatsen van hardware en software naar een andere werkplek
  3. Het “adden” ofwel toevoegen van hard- en of software aan een bestaande werkplek
  4. Het “changen” ofwel wisselen van bestaande werkplek
  5. Het “deleten” ofwel verwijderen van een bestaande werkplek

Er kan dus gezegd worden dat IMAC/D eigenlijk het complete proces is van het verzorgen van informatietechnologie op uw werkplek. De dienst is dan ook speciaal ontwikkeld om bedrijven volledig te ontzorgen op dit gebied. Veel bedrijven besteden dit proces tegenwoordig uit aan gespecialiseerd bureaus aangezien het regelen van deze processen in eigen beheer veel tijd en moeite kost voor uw IT-afdeling.

Datacenter disposal

Ook voor datacenters is het mogelijk om gebruik te maken van ITAD-diensten voor een veilige vernietiging of verwijdering van gevoelige informatie. Het is voor datacenters natuurlijk van levensbelang dat dit op een verantwoorde en veilige manier gebeurt, er wordt immers erg veel of alleen maar met gevoelige informatie gewerkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig gespecialiseerde bureaus die dit volledige proces uit handen nemen en daarnaast volledig documenteren. Dit om eventuele misstanden in een later stadium te voorkomen.

Kortom zijn de processen van ITAD, IMAC/D en datacenter disposal van grote waarde voor uw bedrijf. Door van deze diensten gebruik te maken bent u altijd verzekerd van een verantwoorde, duurzame maar vooral veilige verwijdering of vernietiging van uw informatietechnologie en hardware.

Kijk voor meer informatie op: https://ctc-itsolutions.nl/ of bekijk onderstaande video: