Artikelschrijven
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van planten in een werkomgeving

Tegenwoordig mogen planten niet meer ontbreken op kantoor. Je komt ze tegen in alle soorten en maten: hangend aan het plafond, een compleet groene muur, rond de bureaus en voor de ramen. Planten maken niet alleen de kantoorinrichting een stuk leuker, maar ze brengen ook nog een aantal voordelen met zich mee. Een aantal voordelen lees je in dit artikel.

Planten hebben invloed op het zuurstofniveau

Het is je vast niet onbekend dat planten een positieve invloed hebben op het zuurstofniveau in een ruimte. Planten zorgen voor een gezondere lucht in een kantoorinrichting. Het wordt al snel muf in een ruimte met veel mensen en dichte ramen. Door de fotosynthese bij planten wordt een ruimte voorzien van verse zuurstof en dit zorgt voor frisse lucht. Naast dat planten zorgen voor frisse lucht op kantoor, zorgen ze ook voor een gezondere lucht.

Planten zorgen voor stressvermindering en productiviteit

Planten in een kantoorruimte zorgen voor minder stress tijdens het werk. In het verleden is er onderzoek gedaan naar stressvolle situaties in ruimtes met en in ruimtes zonder planten. Conclusie? Het stressniveau lag veel lager in de ruimtes met planten. Daarnaast zorgt het plaatsen van luchtzuiverende planten voor een betere concentratie en een hogere productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat planten in een ruimte de productiviteit met 15% kunnen vermeerderen en dat hierdoor de creativiteit wordt gestimuleerd. Kun jij na het lezen van dit artikel nog een argument bedenken waarom je géén planten zou toevoegen aan een kantoorruimte? Nou, wij van SKEPP niet hoor! 

Het is duidelijk dat planten in een kantoorruimte veel positieve effecten hebben. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Probeer het gewoon eens uit! Het plaatsen van planten op kantoor zal in geen geval negatief uitpakken. Heb je na het proberen alsnog het idee dat planten geen invloed hebben, dan heb je in ieder geval een leuke toevoeging aan je kantoorinrichting.

http://skepp.com/be