Artikelschrijven
Image default
Woningen

Tips over schroeven en pluggen

Schroeven en pluggen: ze zijn er in allerlei soorten en maten. Niet elke schroef of plug is geschikt voor elke taak. Als doe-het-zelver met een beetje ervaring weet je al vrij snel wat er geschikt is voor welke taak. Als je echter je eerste stappen zet op het gebied van doe-het-zelven kan het allemaal nog best intimiderend zijn. Daarom zetten we een aantal tips over schroeven en pluggen voor je op een rijtje.

De beste schroeven en pluggen tips op een rijtje

Ten eerste vragen vele onervaren doe-het-zelvers of het moeilijk is om schroeven en pluggen te kopen die goed op elkaar aansluiten. Het antwoord hierop is: nee. Vaak zijn er bakjes te vinden waarin op elkaar aansluitende schroeven en pluggen bij elkaar geplaatst zijn.

Daarnaast kun je kijken naar de groottes die staat aangegeven op het bakje, om zo passende schroeven en pluggen te vinden. Check vooraf altijd welke soort schroeven je nodig hebt. Het materiaal van de ondergrond kan hierop van invloed zijn, net als datgene wat je wilt bevestigen.

Aanraders: Fischer, Spax en PGB

Persoonlijk zijn wij erg fan van de schroeven en pluggen van de respectievelijke bedrijven Fischer, Spax en PGB. Deze drie merken hebben allen vele jaren aan ervaring als het gaat om bevestigingselementen. Vooral Spax gaat al opvallend lang mee, want dit bedrijf werd al in 1823 opgericht. Waar je ook voor kiest, bij deze drie bedrijven ben je er zeker van dat je schroeven en pluggen van een hoogwaardige kwaliteit aanschaft.