Artikelschrijven
Image default
Woningen

Inbraakpreventie hoeft niet duur te zijn

Tegenwoordig wordt er ontzettend veel reclame gemaakt voor verschillende alarmsystemen die men op afstand kan besturen. U kunt uw huis met camerabewaking beveiligen.  Dit is allemaal heel leuk en aardig, het helpt om inbrekers op hete daad te betrappen..  maar het is niet inbraakpreventief.

Er zijn gelukkig wel veel verschillende soorten inbraakpreventies, een groot deel hiervan valt onder het verzamelwoord ‘slot’. Toch is een slot niet zomaar een slot. Sloten zijn er namelijk in heel veel verschillende soorten en maten. Er zijn primaire en secundaire sloten, en er is voor ieder wat wils.

Buitendeursloten, en geavanceerde beveiligingssystemen zijn er ook veiligheidsbeslagen. Dit zijn plaatjes  die over ( meestal ) uw cilinderslot worden geplaatst. De plaatjes worden zo bevestigd, dat er geen schroeven aan de buitenkant zitten. Dit maakt dat inbrekers het er niet zo gemakkelijk af kunnen halen. Het veiligheidsbeslag zit is er voor om bepaalde inbraakmethoden tegen te gaan. Omdat het veiligheidsbeslag er voor zorgt dat een inbreker niet bij de cilinder van uw slot kan, worden methodes als de kerntrekmethode en de Bulgaarse inbraakmethode onmogelijk gemaakt. Dit maakt dat uw huis onaantrekkelijk wordt voor inbrekers.  Dit maakt het inbreken namelijk moeilijker waardoor het langer duurt om binnen te komen. inbrekers houden er natuurlijk van als het zo makkelijk en snel mogelijk gaat.

Een veiligheid beslag kunt u zelf monteren. Persoonlijk raad ik dit wel sterk af omdat u wanneer het fout gaat ontzettende schade aan kunt richten aan uw slot of aan uw deur. Er zijn genoeg vakmannen die het beslag in een mum van tijd voor u kunnen plaatsen. Door heel het land werken er slotenmakers. Erkende slotenmakers uit Amsterdam en goedkope slotenmakers in Weesp staan als heel goed bekend. En ook bij u in de buurt is er een slotenmaker die dit klusje voor u kan klaren.