Artikelschrijven
Image default
Woningen

Zo houd je jouw woning insectenvrij

De lente is weer in aantocht en dat betekent niet alleen dat de temperatuur omhoog gaat maar dat om je heen ook alles weer in de bloei komt te staan. Een heerlijk vooruitzicht; maar het is alleen rozengeur en maneschijn.

Met de hogere temperaturen komen ook de insecten weer terug. En vooral na een milde winter kun je veel insecten in huis verwachten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning deze lente en zomer insectenvrij blijft?

Hier vind je een aantal manieren waarop je insecten in huis kunt voorkomen.

Insecten bestrijden in lente en zomer

Een van de eerste maatregelen die je kunt nemen is het aanschaffen van een muggen- en vliegenhor. Hiermee voorkom je dat deze insecten ‘s avonds laat door je geopende raam naar binnen komen of overdag afkomen op je eten in huis. Een hor is de perfecte oplossing omdat het hiermee onmogelijk wordt voor insecten om het huis binnen te komen.

Daarnaast kun jij je ramen wel gewoon open houden en geniet je dus wel van de frisse en koele lucht vanaf buiten. Er zijn ook allerlei middelen waarmee je insecten uit je huis kunt verdrijven. Het is hierbij belangrijk om niet te kiezen voor middelen met gif; dit is slecht voor mens en dier.

Om overlast van insecten te voorkomen is het ook geen aanrader om allerlei lokdoosjes neer te zetten; hiermee lok je ze juist naar binnen. Je kunt onder andere ramen tegen elkaar openzetten; hier houden vliegende insecten niet van. Verder zijn er nog tal van andere huis-, tuin-, en keukentips voor het insectenvrij houden van je woning.

https://www.vliegenraamshop.be