Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Rioolproblemen? Vind hier de oplossing!

 

Problemen met het riool kunnen voor grote overlast zorgen, net als problemen met een septische put. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, om vervelende problemen te voorkomen of snel te verhelpen. Verstoppingen in Brugge zijn snel verleden tijd dankzij ontstoppingsdienst Brugge. Doordat het lokale vakmannen zijn, zijn ze vaak dezelfde dag nog bij je thuis.

De lokale vakman

De lokale ontstopper staat voor je klaar bij problemen met het riool. Ook voor het legen van een septische put kun je bij hen terecht. De vakmannen staan 24/7 voor je klaar. Mocht er sprake zijn van een acuut probleem, dan komt de ontstopper ook ‘s avonds en in het weekend langs. De ontstoppers hebben de juiste materialen bij zich om de meest voorkomende problemen snel op te lossen. Wanneer ze bij je thuis komen, doen ze eerst een rioolinspectie, waarna ze beginnen met het verhelpen van het probleem. Dus zoek je een vakman voor een riool ontstoppen in Brugge of een septische put ledigen in Brugge? Bel via rioolprobleemkwijt.be.

Septische put

De septische put die je thuis hebt, moet goed onderhouden worden. De put regelmatig laten ledigen en reinigen is aan te raden om de kwaliteit van het grondwater te garanderen. Het beste moment om de put te laten ledigen en reinigen is wanneer het water in de put laag staat. Zo gaat er zo min mogelijk grondwater verloren. Zelf de put reinigen is niet aan te raden, de bacteriën die in de put leven voor het zuiveren van het water kunnen hierdoor aangetast worden. Het is daarom aan te raden dit door een professional te laten doen. Controleer voor het doen van onderhoud van welk materiaal de septische put is, betonnen putten hebben minder vaak onderhoud nodig dan kunststof putten. De septische put is erg belangrijk, wanneer deze vervuild of ontregeld raakt, heeft dit invloed op het water dat in huis gebruikt wordt. Dit kan zelfs leiden tot gevaar voor de gezondheid, onderhoud de put daarom altijd volgens de richtlijnen.