Artikelschrijven
Image default
Marketing

Waarom een eigen labelprinter een goede investering kan zijn

Als je producten verzendt, ben je er zeker al eens mee in aanraking gekomen; labels. Labels zijn nodig om het verzendproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Op labels staat namelijk de informatie die nodig is om de producten op een juiste manier op de plaats van bestemming te kunnen leveren. 

Natuurlijk kun je labels laten drukken bij een extern bedrijf. Echter kan een eigen labelprinter een goede investering zijn. In dit artikel lees je meer over waarom een eigen labelprinter een goede investering kan zijn als je bijvoorbeeld verzendlabels voor exotische plekken (zoals verzendlabels België) wilt drukken.

Snelheid

In het bedrijfsleven is de uitdrukking: ’tijd is geld’ erg populair. Dit komt, omdat er zeker in het bedrijfsleven, een kern van waarheid aan deze uitdrukking schuilgaat. Tijd die je ergens insteekt kun je namelijk nergens anders insteken. Het voordeel van een eigen labelprinter is dat je veel tijd bespaard. 

Je hoeft geen extern bedrijf te zoeken, geen extern bedrijf op de hoogte houden (welke en hoeveel labels er gedrukt moeten worden), en je hoeft ook niet te wachten tot de labels arriveren. Je kunt direct en erg snel labels drukken die meteen gebruikt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat pakketten eerder verwerkt kunnen worden. Hierdoor komen pakketjes eerder aan en dit resulteert in tevreden klanten.

Flexibiliteit

Een eigen labelprinter zorgt voor erg veel flexibiliteit. Je hebt zelf de touwtjes in handen en kan erg snel schakelen als er nieuwe labels gedrukt moeten worden. Je hebt niet alleen invloed op wanneer er labels gedrukt worden, maar ook op bijvoorbeeld het formaat van de labels, het ontwerp van de labels en waar de labels worden gedrukt.

Goed voor een lange tijd

De labels die je met een eigen labelprinter kunt drukken zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het bijkomende voordeel is dat je de kwaliteit van de labels voor een groot deel zelf bepaalt. Hierdoor kun je zelf de duurzaamheid en zo dus de houdbaarheid van je labels bepalen. De kwaliteit van zelfgemaakte labels kunnen hier zeker niet tegenop.

Een stuk voordeliger

Als je denkt aan een eigen labelprinter denk je misschien niet aan een financieel voordeel. Deze is er echter zeker wel. Naast dat een labelprinter je het leven een stuk gemakkelijker kan maken is het fiscaal gezien een stuk voordeliger dan het uitbesteden van het label printen. Door labels printen uit te besteden betaal je niet alleen voor het labels printen zelf en alles wat erbij komt kijken, maar ook voor een stukje administratie, arbeid en bezorgkosten. Zelf labels printen is een stuk voordeliger, zeker als je vaker gebruik wenst te maken van verzendlabels.