Artikelschrijven
Image default
Financieel

incasso no cure no pay

Incasso no cure no pay

In alle sectoren kun je als ondernemer actief zijn.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Een van de voorouders heeft het bedrijf dan vaak opgericht. We noemen dit dan een familiebedrijf.  Sommige van deze bedrijven bestaan dan al tientallen jaren. In de loop van de jaren kunnen allerlei problemen de kop opsteken. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Veel boeren bedrijven konden dan hun kop niet meer boven water houden door aangescherpte Europese regelgeving. Opvolgers hebben veel boeren daarna ook niet meer. Door de economische crisis kwamen daarna ook veel MKB’ers in de problemen. Betalingen van hun bonnen blijven daarna langer open staan. Faillissementen onder deze bedrijven zijn vaak het direct gevolg. Overgaan tot Incasso no cure no pay wordt tegenwoordig ook veel gedaan.En heeft vervolgens dus minder krediet van de bank nodig.

Faillissement van de klant is daarop een mogelijkheid.  Degene die het hardste roept wordt daarop als eerste betaald.

De meeste incassobureaus werken dan No Cure No Pay.

 

  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen vervolgens ook niets verschuldigd.

Kleine facturen kunnen vervolgens ook ter incasso aangeboden worden. Dossierkosten worden bijna nooit meer in rekening gebracht.

Indien er daarna niet betaald wordt, kan er een gerechtelijke procedure opgestart worden.  De nota wordt dan op die manier misschien alsnog betaald. Met het vonnis kan daarop beslag gelegd worden.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Wanneer debiteur niet daarop meer op het opgegeven adres woonachtig is. Een goed incassobureau voert daarna direct een gedegen adresonderzoek uit. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor dan niets extra’s berekend.

Meestal kan Een gerechtsdeurwaarderskantoor het bedrijf dan ook helpen met debiteurenbeheer. Een laatste aanmaning naar de klant  laten versturen bijvoorbeeld.  De kosten variëren per incassobureau.

Een openstaande rekening ter Incasso no cure no pay aanbieden.

Wanneer de ondernemer vervolgens de keuze heeft gemaakt. Dat hij zijn nota vervolgens gaat laten incasseren. Bij het bon zal de rekening dan ingediend moeten worden. Een goed incassobureau zorgt er voor dat dit dan via de website kan. Via de website voer je daarop diverse informatie in. Waaronder alle gegevens van de factuur. Wanneer het door de incassopartij daarna ontvangen wordt, gaat men er direct mee aan de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur daarop betalen. Wettelijke eisen bepalen daarop hoeveel er in rekening gebracht mag worden. Als debiteur de nota dan betaalt. Met de onderneming wordt dan zo snel mogelijk afgerekend. Wordt er vervolgens niet betaald door de klant. Dan bestaat de mogelijkheid om de schuldenaar  via de rechter aan te pakken. De kosten zijn tegenwoordig hiervoor ontzettend hoog. Dus dit moet altijd dan goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html