Artikelschrijven
Image default
Dieren

5 redenen waarom honden eten lekker vinden

Er zijn heel wat redenen te bedenken, waarom honden eten lekker vinden. Een hond eet graag veel en lekker hondenvoer elke dag. 

Wij beschrijven een paar redenen waarom honden, hondenvoer heel lekker vinden. 

1. Ze weten wel beter dan tijd te verspillen met zilverwerk.

Echt, wie wil er niet stiekem gewoon hun gezicht in hun kommen schuiven? Honden eten graag en snel, ze eten alles op wat er in de kom zit. Dat vinden ze heerlijk! Honden eten hun hondenvoer graag snel en helemaal op, omdat honden niet vaak weten, wanneer ze weer iets te eten krijgen. 

2. Ze proeven niet alleen in hun mond.

Veel honden slikken hun hondenvoer naar binnen en halen nauwelijks adem, wat ertoe leidt dat veel mensen geloven dat honden niet van de smaken genieten. Maar deze pups hebben smaakreceptoren in hun slokdarmkanalen en zelfs in hun maag, dus ze proeven nog steeds voedsel lang nadat het is doorgeslikt. We zijn misschien jaloers. Wij mensen zouden dat ook wel willen, zo’n goed systeem, dat je nog meer proeft, misschien met meer smaakpupillen. 

3. Honden hebben smaakpupillen voor dingen die mensen niet hebben.

Naast receptoren voor bekende smaken zoals zoet, zout, zuur en bitter, hebben honden specifieke smaakreceptoren voor vlees, vetten en vleesgerelateerde chemicaliën. Ze hebben zelfs smaakpapillen voor water! Dus het hondenvoer wat ze eten, zal erg lekker smaken met al die smaakpupillen. 

4. Ze hebben een ongelooflijk reukvermogen

Geur en smaak worden beide opgepikt door smaakreceptorcellen in de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor smaak. Dit betekent dat de smaaksensatie een combinatie is van geur en smaak. De gemiddelde hond heeft een reukvermogen dat tienduizenden keren zo gevoelig is voor geuren als een mens. Ze hebben zelfs een tweede reuksysteem (om geuren op te pikken) dat mensen niet hebben. Mensen kunnen minder goed ruiken, wij kunnen hondenover op een één a twee meter ruiken, maar honden kunnen het wel echt op een hele grote afstand ruiken, wel tientalle meters. Daarom weten we al snel of ze hondenvoer lekker vinden. 

5. Voor honden is het verkrijgen van voedsel een instinct en een topprioriteit.

In het wild zijn honden constant, instinctief op zoek naar voedsel. Afhankelijk van het ras en de beschikbaarheid van voedsel, kunnen ze jagen voor hun avondeten, maar ze zijn ook tevreden met het eten van restjes die in het wild worden gevonden. Als ze eten, eten ze zoveel mogelijk voor het geval ze moeten wachten op hun volgende maaltijd. Honden zijn niet kieskeurig. Kortom, ze zijn gewoon altijd blij om te eten. 

Weer je meer info over honden en wat ze eten en wat voor eten goed voor ze is? Kijk dan eens op Petsplace.be en ontdek alles wat er te vinden is over hondenvoer. 

https://www.petsplace.be/nl/hond/hondenvoer