Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Wat is een refurbished apparaat?

Refurbished apparaten, je zult er vast wel eens van gehoord hebben. Vaak zijn refurbished apparaten goedkopere opties. Je betaalt in principe een stuk minder, maar toch hebben mensen hierbij vaak een negatief beeld. Zo worden refurbished apparaten soms als minder betrouwbaar gezien, maar niets is minder waar. Een refurbished apparaat doet het immers prima, maar het heeft een bepaald proces achter de rug. Hieronder lees je meer over wat een refurbished apparaat precies is.

Terug geweest bij de fabriek

Een refurbished apparaat is een apparaat dat ooit kapot is geweest. Dit betekent niet meteen dat alles aan het apparaat kapot was. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde functie niet helemaal goed werkte. Daardoor is het apparaat teruggestuurd naar de fabrikant. De fabrikant heeft gekeken wat het apparaat mankeert en dit gedeelte gerepareerd. Vervolgens is het apparaat opnieuw te koop aangeboden, maar dan onder het labeltje “refurbished”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een refurbished printer. Alhoewel een refurbished apparaat het prima doet, is het toch een stuk goedkoper dan gloednieuwe printers. In principe is dit dus enkel een voordeel. Zo brengt het nog wel wat voordelen met zich mee om voor een refurbished printer of apparaat te kiezen.

Voordelen refurbished

Het grootste voordeel is natuurlijk dat hetgeen wat je aanschaft een stuk goedkoper is. Dit betekent echter niet dat het apparaat nog steeds iets mankeert. Sterker nog, het is van A tot Z gecontroleerd. Inmiddels werkt het refurbished apparaat dus helemaal naar behoren. Daarnaast krijg je bij dit soort apparaten ook een garantie. Dit geeft sommige mensen toch net een wat beter gevoel. Indien er toch iets aan de hand is kun je dus gewoon terug naar de winkel. 

 

Het apparaat komt net terug uit de fabriek en is nu gewoon weer zo goed als nieuw te beschouwen. Omdat er echter voor jou iemand anders dit apparaat heeft aangeschaft en het apparaat vervolgens een heel proces heeft doorstaan, wordt het wat goedkoper aangeboden. Voor jou als koper komen hier dus in principe alleen maar voordelen bij kijken. Het wordt goedkoper, maar wat je krijgt en de functies blijven precies hetzelfde als bij gloednieuwe varianten.