Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Zo richt jij je moderne kantoortuin in!

Bedrijfspanden en kantoorruimtes zijn van oorsprong vaak saai. Weinig kleur, weinig speelse elementen en weinig groen. Gewoon kille hokjes met stoelen en computers. Gelukkig behoord dat bij de meeste bedrijven tot het verleden. Als medewerker spendeer je nogal wat tijd op kantoor en is het dus wel zo fijn dat de kantoorruimte gezellig is. In dit artikel geven we je een aantal tips om een moderne kantoortuin in te richten. Lees nu verder!

Kleurgebruik

Allereerst gaan we het hebben over kleurgebruik. Veel kantoren zijn kleurloos. Wit wordt afgewisseld door grijs en er komt wat natuurlijk licht binnen, maar niet genoeg dus wordt er gecompenseerd met onnatuurlijk licht. Probeer daarom wat felle kleuren op te nemen in het interieur, bijvoorbeeld de kleuren van de huisstijl of het logo. Dit hoeft niet op iedere wand, maar bijvoorbeeld op één wand of in de kleinere elementen van de kantoortuin.

Planten

Planten doen het altijd goed. Ze zorgen voor sfeer, maar dat is niet het belangrijkste. Planten zorgen voor een beter binnenklimaat, waardoor de luchtkwaliteit beter wordt. Dit heeft als resultaat dat je medewerkers potentieel beter presteren. Want frisse lucht staat gelijk aan betere concentratie en meer creativiteit.

Meubilair

Hoewel een goede bureaustoel de norm is voor op de vaste werkplekken kun je in bijvoorbeeld de kantine of bepaalde informelere ruimtes voor bijvoorbeeld intern werkoverleg ook zitzakken plaatsen. Dit geeft een speels effect en is tevens een perfect meubilairstuk om even lekker in weg te zakken na een zware vergadering. Er zijn verschillende soorten zitzakken, waardoor er altijd een geschikte zitzak is te vinden voor jouw kantoor en huisstijl. Je kunt zelf zitzakken laten maken op maat, dan kun je bijvoorbeeld je logo laten drukken op een zitzak. Superleuke toevoeging aan je kantoortuin!

Uiteraard moet je hier zelf een gulden middenweg in vinden, maar ik hoop je wat inspiratie te hebben kunnen geven met dit artikel. Veel succes met het inrichten van jouw moderne kantoortuin!