Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

De voordelen van planten op kantoor

Je brengt elke week aardig wat uren door achter je bureau op kantoor. Het is dan dus erg fijn om in een omgeving te zitten waarin rust heerst en waar het gezond is om te zitten. Hoe krijg je dat voor elkaar? Met planten! Vergroen het kantoor daarom zeker en de voordelen zul je snel merken.

Planten zorgen voor een sfeervolle uitstraling

Planten van Kwekerij de Groot zorgen voor een leuke en sfeervolle uitstraling op kantoor. Een uitnodigend en warm gevoel voor de werknemers, maar ook voor de klanten en bezoekers van het kantoorpand. Het is dus niet alleen een goed visitekaartje, het is ook gezond voor je en het ziet er mooi uit. Al meteen een hele hoop voordelen dus. 

Planten verminderen stress

Het blijkt dat werknemers minder gestrest zijn als zij in een kantoor werken waar planten staan. Planten zorgen namelijk voor een huiselijk gevoel en daardoor voelt iemand zich meer op zijn of haar gemak. Je kan zelfs de conclusie trekken dat het ziekteverzuim zakt als er meerdere planten op kantoor staan. De winst van het bedrijf verhogen door het aanschaffen van planten klinkt als een erg goede investering dus! 

Ze zuiveren de lucht

Planten zetten CO2 om naar zuurstof en met hetzelfde proces filteren ze ook schadelijke stoffen uit de lucht. De schadelijke stoffen uit de lucht worden opgenomen via de bladeren en deze worden afgebroken in de wortels. Hierdoor verdwijnen slechte luchtjes uit het kantoor. De lucht wordt dus gezuiverd en hierdoor krijg je veel minder snel hoofdpijn. 

Planten zijn goed voor de akoestiek

Wanneer er vaak mensen op kantoor moeten telefoneren of eten aan hun bureau is het ook slim om wat planten weg te zetten. Planten worden namelijk veel gebruik om de akoestiek in een kantoorpand te verbeteren. Ze absorberen naast schadelijke stoffen uit de lucht ook geluid. Hierdoor galmt het minder en kan iedereen een stuk geconcentreerder werken.