Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

De ultieme verhuistips voor een soepele verhuizing

Verhuizen is een grote klus waar veel mensen tegenop kijken. Het is ook fijn om snel je huis te verkopen. Dit scheelt allemaal weer tijd. Wil jij snel je huis verkopen in Groningen? Bagro vastgoed staat dan voor je klaar! Zij zorgen ervoor dat het proces snel verloopt en jij er zo min mogelijk last van hebt. Onze tips zullen er voor zorgen dat jij voorbereid de verhuizing ingaat. Lees het artikel verder om erachter te komen wat de gouden tips zijn tijdens een verhuizing.

Bereken hoeveel spullen je moet mee verhuizen

Het is van te voren belangrijk dat je uitzoekt welke spullen wel of niet mee over verhuizen. Zo kan je bepalen hoeveel verhuisdozen je nodig zal hebben. Dit is ook handig voor een verhuisbedrijf. Je hoeft natuurlijk niet perse een verhuisbedrijf inhuren, maar het scheelt wel veel energie, tijd en hulp. Het is voor een verhuisbedrijf noodzakelijk om te weten hoeveel verhuizers er ingezet moeten worden en de grootte van de verhuiswagens. Naast dat het handig is voor een verhuisbedrijf is het ook handig voor jezelf. Zo weet je hoeveel verhuisdozen je moet aanschaffen. Je wilt niet dat je last minute erachter komt dat je te weinig dozen hebt. Daarom is het ook belangrijk om van te voren een checklist te maken. Het is handig om dan in de checklist te zetten wat er nog gedaan moet worden. Zo heb je ook een goed overzicht.

Zorg dat je alle administratieve zaken geregeld hebt

Bij een verhuizing komen er ook veel administratieve zaken kijken. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat je jezelf inschrijft bij de nieuwe gemeente als je naar een andere gemeente verhuist. Je moet ook jouw adreswijziging doorgeven aan je bank, werkgever, verzekering en aan de belastingdienst. Ook zal je contact op moeten nemen met je energieleverancier. Je zal zelf misschien een nieuw contract afsluiten. Vergeet ook niet dat je het gas, water en licht ook moet regelen bij jouw nieuwe netwerkbeheerder. Dit zijn ook zaken die belangrijk zijn en die je echt niet mag vergeten. Regel dit dus allemaal op tijd.

Spullen inpakken

Het inpakken van jouw spullen kost veel tijd. Wees hier dus op tijd bij. Hierdoor zul je minder stress ervaren. Als je alle spullen aan het inpakken bent in de verhuisdozen is het van belang dat je de dozen slim inpakt. Verdeel het gewicht goed in de doos. Prop een doos ook niet te vol. De kans is dan groot dat de doos zal scheuren. Zorg er ook voor dat je inpakmateriaal regelt. Dit beschermt je spullen. Hou ook medicijnen en waardevolle spullen apart. Deze spullen kan je het best last minute inpakken. Pak deze spullen ook in een apart tasje in dat je persoonlijk mee vervoert.