Artikelschrijven
Image default
Zakelijk

Waarop letten bij aanschaf van een bureau?

Waarop letten bij aanschaf van een bureau?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Dan is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over waarom je een bureau wilt aanschaffen en waar je het voor gaat gebruiken. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse soorten en maten bureaus verkrijgbaar. Elk bureau is geschikt voor een bepaalde situatie, werkstijl en type lichaamsbouw. Misschien werk je maar een paar uur per week aan je bureau of zit je dagelijks meerdere uren aaneen achter je bureau. Dit soort aspecten zijn belangrijk om voor jezelf te bepalen. Zodoende kun je een weloverwogen keuze maken welk type bureau je uiteindelijke gaat kopen. In dit artikel vertellen we je meer over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw bureau. 

 

  1. Waar ga je het bureau voor gebruiken? 

Misschien ben je wel bezig met nieuwe meubelen in huis en wil je graag ook een nieuw bureau. Weer eens iets nieuws in je kamer. Maar waar ga je het eigenlijk voor gebruiken? Ga je het gebruiken om intensief te werken of wil je het eigenlijk gewoon als een soort tafel gebruiken in je slaapkamer. Belangrijk om dit voor jezelf van tevoren te bepalen. Hieronder een aantal belangrijke aspecten waar je op dient te letten. 

 

  • Grootte van het bureau

Het formaat is een belangrijk aspect bij het uitkiezen van je bureau. Als je veel ruimte hebt of bijvoorbeeld beschikt over een aparte kantoorruimte dan hoef je weinig rekening te houden qua formaat. Maar wanneer je niet veel ruimte hebt en het bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken plaatst, dan moet je rekening houden met de beschikbare ruimte. Het formaat van je bureau moet je hierop aanpassen.  

 

  • Diepte en hoogte van het bureau

De hoogte is afhankelijk van je lengte. Zowel een te hoog of te laag bureau kan lichamelijke klachten veroorzaken. Voor een goede positie van je benen is de diepte belangrijk. Je benen moeten de ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen. Daarom is het belangrijk op dit aspect te letten bij het kopen van een bureau. 

 

  • Opbergruimte

Je wilt je werkspullen ook kunnen opbergen, daarom is ook de opbergruimte van een bureau belangrijk. Als je veel werkmaterialen of studieboeken hebt, dan is het verstandig om te kiezen voor een bureau met veel opbergruimte. 

 

  • Ergonomisch bureau

Als je intensief en veel aan je bureau werkt, dan is het belangrijk dat je het bureau kunt aanpassen aan je gewenste lichaamshouding en persoonlijke voorkeuren. Je bureau moet je namelijk de juiste ondersteuning kunnen bieden om comfortabel te kunnen werken. Daarnaast voorkom je met een ergonomisch bureau lichamelijke klachten. Belangrijke aspecten waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld de verstelbaarheid van de hoogte van een bureau, de verschillende mogelijkheden qua kantelen van het werkblad en de mogelijkheid om het bureau te kunnen draaien. 

 

  1. Advies nodig?

Wil je graag advies van een specialist op het gebied van een ergonomisch bureau? Dan zit je bij Officecity.be goed. Ook voor vragen over wat voor soort bureau het beste past bij je lichaam en je wensen kun je bij hen terecht. Je bent ook altijd van harte welkom om een bureau te bezichtigen en te testen in de showroom van Officecity. Wel moet je even van tevoren een afspraak maken om een showroom bezichtiging in te plannen.