Artikelschrijven
Image default
Woningen

Laat de verplichte EPC-keuring uitvoeren

Neemt u binnenkort afscheid van uw huidige woning en wilt u deze verkopen of verhuren? Dan is het belangrijk dat u een EPC-keuring laat uitvoeren. In de omgeving van Melle kunt u dit laten doen door Immo & Energie Diensten BV. Zij hebben de nodige deskundigen klaarstaan die met veel plezier langskomen om een grondige EPC-keuring uit te voeren. Zo’n keuring is namelijk verplicht als u uw woning of appartement gaat verkopen of verhuren. Aan de hand van het bijhorende attest weten toekomstige kopers of huurders het energielabel van de woonst. Hierdoor weten ze wat ze kunnen verwachten van hun energierekening, iets wat vandaag de dag enorm belangrijk is.

Het belang van deze keuring

Bij elke soort notariële overdracht van eigendom is het verplicht om een EPC-keuring te laten uitvoeren. Na deze keuring krijgt u een passend attest. In dit attest ziet u terug hoe energiezuinig uw woning is. Dit kan voor toekomstige kopers heel belangrijk zijn. Met de energieprijzen van tegenwoordig, wilt u natuurlijk niet plots een torenhoge rekening hebben. Naast de energiescore vindt u enkele administratieve gegevens terug op het attest, ook gegevens van de energiedeskundige, geconstateerde energieverliezen en adviezen zijn terug te vinden op het attest. Vooral die adviezen zijn ook een interessant gegeven. Als koper weet u dan wat u best nog kunt aanpakken om een lager energieverbruik te hebben en om dus een lagere energierekening te krijgen.

Vraag uw keuring aan

Wilt u graag een EPC-keuring laten uitvoeren door de deskundigen van Immo & Energie Diensten BV? Wacht dan niet langer en neem contact met hen op. U kunt er zeker van zijn dat u een correct attest in handen zult krijgen, waarmee u uw woning te koop of te huur kunt zetten voor mogelijke geïnteresseerden. Vul ons contactformulier in bij interesse om neem telefonisch contact met hen op!

https://www.immo-diensten.be/