Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Wat is de beste manier om een woning in Amsterdam te verkopen?

Eind 2021 kwam er een bijzonder huis op Funda te koop. Dit was een relatief normaal rijtjeshuis, maar wel was gelegen in een gewilde wijk in Amsterdam. Dat was dan ook duidelijk te zien aan de vraagprijs; ruim 2 miljoen. Uiteraard is dit iets waar veel mensen hun vraagtekens bij zetten. Tegelijkertijd is het ook iets waar Amsterdamse inwoners van kunnen profiteren. Wil jij de stad gaan verlaten? Wil je in een iets rustigere omgeving wonen? En wil je daarom je woning in Amsterdam gaan verkopen? Dan zit je echt op goud; je kunt je woning in Amsterdam namelijk tegen een bizar hoog bedrag verkopen. Wat hiervoor de beste manier is, is enigszins afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Via een makelaar verkopen

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om je woning via een makelaar te verkopen. Als je voor deze mogelijkheid kiest, kies je voor gemak. En voor de expertise van een makelaar. Een makelaar weet immers als de beste hoe hij/zij je huis in Amsterdam tegen het hoogst mogelijke bedrag kan verkopen. Wel moet je rekening houden met een behoorlijke tijdsinvestering. Zo is het zaak dat je je huis netjes op gaat ruimen. Vervolgens moet een fotograaf langskomen voor het maken van de juiste foto’s. En vervolgens moet je je huis een paar dagen afstaan ten behoeve van alle bezichtigingen. Dit is dus niet de meest relaxte manier op een woning te verkopen.

Aan een vastgoedinvesteerder verkopen

Een andere optie die je hebt, is om je Amsterdamse woning aan een vastgoedinvesteerder te verkopen. Grote kans dat je binnen één dag je woning aan meerdere van deze investeerders kunt verkopen. Waarom? Omdat deze investeerders simpelweg altijd op zoek zijn naar beleggingspanden in onze hoofdstad.

Een van deze investeerders is bijvoorbeeld DamBorg. Zoals je op hun website, www.Damborg.nl, kunt lezen, richten zij zich onder andere op panden in Amsterdam. Zij hebben veel expertise én zij zorgen voor een snelle afhandeling van de verkoop. Bovendien kun je van een prima bod uitgaan. Het verkopen van je Amsterdamse woning aan een dergelijke vastgoedinvesteerder is al met al erg interessant.