Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Waar moet u op letten bij een houtkachel kopen?

Een houtkachel kopen is een interessant idee, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een haard brengt enorm veel sfeer, maar er zijn heel wat verschillende types en modellen. Bij Ecovlam in Wortegem-Petegem hebben ze enorm veel ervaring en kennis van kachels en zij helpen u dan ook maar al te graag bij het kopen van een nieuwe houtkachel. We vatten hieronder al even de belangrijkste zaken samen waar u best rekening mee houdt.

Enkele aankooptips

Om te beginnen is het belangrijk om na te denken waar u de houtkachel of andere open haard wilt plaatsen. Bovendien is ook de functie belangrijk. Het kan zijn dat u enkel op zoek bent naar een sfeerhaard, en aangezien deze elektrisch zijn kunt u deze overal plaatsen, als er maar een stopcontact in de buurt is. Een houtkachel daarentegen heeft een rookkanaal nodig, dus daar moet u wel op letten bij de plaatsing. Als de functie van uw haard is om uw woning te verwarmen is het ook belangrijk dat u nadenkt over de brandstof. Van een houtkachel krijgt u veel warmte, en bovendien ook een heerlijke houtgeur en een knisperend geluid. Kies voor een haard met het juiste vermogen om uw huis goed te kunnen verwarmen. Als de functie van uw haard eerder sfeer en gezelligheid is en niet persé warmte, kunt u ook voor een elektrische haard kiezen. Ook qua modellen zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een vrijstaande haard, een hangende haard, een inzethaard, en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Denk na over uw budget

Tot slot moet u even nadenken over wat u precies wilt uitgeven bij het kopen van een houtkachel. Bespreek uw budget met de mensen van Ecovlam en zij vinden voor u de perfecte haard. U bent meer dan welkom in hun toonzaal, maar u kunt ook altijd contact met hen opnemen via de website om een offerte aan te vragen of uw vragen te stellen.

https://ecovlam.be/