Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Laat bedwantsen je niet uit je slaap houden!

De naam zegt het al, bedwantsen komen het meest voor in en rondom je bed. Het zijn taaie bloedzuigende monstertjes die maanden zonder voedsel kan overleven. Ze komen af op lichaamswarmte en slaan s’nachts toe met hun steeksnuit waarna ze op hun dooie gemak je bloed drinken. Deze beten kun je herkennen als kleine rode bultjes op de huid. Eenmaal aanwezig zijn ze lastig om weg te werken. Hun eitjes worden vaak ruim verspreid en om effectief te zijn zal de hele kamer ontsmet moeten worden. 

Hoe komen bedwantsen in mijn kamer

Bedwantsen zijn eigenlijk pas sinds het begin van de 21ste eeuw weer actief in Europa. Het toenemende reisverkeer zorgt ervoor dat de beestjes zich in rap tempo verspreiden. Vooral in de grote steden is er een explosieve toename in het aantal meldingen over bedwantsen. Bedwantsen passen zij taaie diertjes die de afgelopen jaren beter bestand zijn geworden tegen bestrijdingsmiddelen. Bedwantsen komen voor op plekken waar veel verschillende mensen slapen, denk hierbij aan hotels, vliegtuigen en studentenhuizen. De beestjes kunnen lang zonder voedsel overleven en kunnen via je koffer ook in je eigen huis terecht komen. Als de bijtertjes zich in een kamer hebben genesteld kunnen ze zich vervolgens ook naar andere kamers verspreiden.  

Wie verlost me van mijn bedwantsen

Bijna geen enkel beestje is zo moeilijk te bestrijden als de bedwants. Ze verspreiden zich snel en zijn moeilijk te vinden. Gelukkig heeft Beestjes Kwijt de oplossing! Zij brengen je in contact met een bestrijder in de buurt die precies weet hoe hij het probleem aan moet pakken. Een professionele bestrijder weet waar bedwantsen zich vaak bevinden en beschikt over de juiste middelen om ze uit de weg te ruimen. Neem snel contact op met een lokale bestrijder voordat de bedwantsen je leeg zuigen en je kamer vervuilen.