Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Kun je een hottub ingraven?

Hottubs kunnen in de grond worden ingegraven. Het is echter belangrijk om de juiste installatiestappen te nemen om ervoor te zorgen dat de hottub toegankelijk blijft voor onderhoud.

Toegang tot het bedieningspaneel

Wil je jouw hottub volledig ingraven, dan moet je er dus voor zorgen dat er voldoende ruimte is om via een toegangsluik toegang te krijgen tot het bedieningspaneel. Elite Wellness, gespecialiseerd in hottubs, beveelt zelfs aan om aan alle kanten luiken te plaatsen die toegang geven tot de hot tub om ervoor te zorgen dat eventuele schade gemakkelijk kan worden bereikt en gerepareerd zonder dat de hele hot tub hoeft te worden opgegraven, aangezien dit voor aanzienlijke kosten kan zorgen.

De juiste plek kiezen om je hottub in te graven?

De eerste stap om de grond voor te bereiden voor de installatie van een hottub is het kiezen van een plek. De hottub moet in een ruimte worden geplaatst met een goede afvoer, zodat het bubbelbad niet wordt omgeven door plassen water.

 

Ook belangrijk is dat het gebied vrij is van laaghangende elektriciteitskabels en bomen en struiken die ervoor kunnen zorgen dat er vuil in de spa kan komen. Daarnaast mag de gekozen ruimte er niet voor zorgen dat de hottub de noodzakelijke toegang tot septic tanks, rioolleidingen of andere nutsleidingen blokkeert.

 

Vervolgens moet de hottub in de buurt van een waterbron zoals een tuinslang worden geplaatst, zodat deze ongeveer drie tot vier keer per jaar gemakkelijk kan worden geleegd en opnieuw kan worden gevuld. En als laatste moet de hottub minstens anderhalve meter verwijderd zijn van een elektrisch paneel of stopcontact.

Hoe maak je de grond klaar voor het ingraven van een hottub?

Zodra de juiste plek is gekozen, moet de grond worden geëgaliseerd. Dit kan zowel met een tractor als met een schop en een schoffel. Het egaliseren van de grond vereist het verwijderen van hobbels en grind en het opvullen van gaten.

 

Bovendien moeten alle grote voorwerpen zoals stenen of puin worden verwijderd en mag het gebied geen grote boomwortels bevatten. Wanneer alle items zijn verwijderd en eventuele gaten zijn gevuld, moet de grond glad en vlak zijn.

 

Ten slotte moet er een laag grind op de geëgaliseerde grond worden geplaatst. De dikte van de laag hangt af van de grootte en het gewicht van de hot tub in kwestie, maar 12 tot 18 cm is meestal voldoende om de meeste hottubs te ondersteunen.