Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Kloostertafels voor een klassiek interieur

“De industriële tafel in kloosterstijl voor een klassieke eetkamer”

Een kloostertafel en een klassiek interieur zijn een match made in heaven. Voor de roots van de klassieke stijl of het classicisme moeten we even teruggaan naar het Frankrijk van de 17de eeuw. Een vernieuwde interesse naar de geschiedenis van de oude Grieken en Romeinen stuwde de architectuur en kunst toen vooruit. In interieurs werd dat vertaald naar het gebruik van hoogstaande materialen en luxueuze decoratiestukken in een ingetogen stijl. Die uitgelijnde vormgeving maakt dat het klassieke interieur vandaag nog steeds erg modern aandoet, en al helemaal in panden met veel lichtinval en hoge muren. In deze stijlgids onderscheiden we 3 veelvoorkomende types van het klassieke interieur en hun kloostertafels, en geven we meteen wat ideeën mee voor de afwerking van jouw eetkamer.

“De industriële tafel in kloosterstijl voor een klassieke eetkamer”

Een kloostertafel en een klassiek interieur zijn een match made in heaven, zoals ook deze foto’s bewijzen. Voor de roots van de klassieke stijl of het classicisme moeten we even teruggaan naar het Frankrijk van de 17de eeuw. Een vernieuwde interesse naar de geschiedenis van de oude Grieken en Romeinen stuwde de architectuur en kunst toen vooruit. In interieurs werd dat vertaald naar het gebruik van hoogstaande materialen en luxueuze decoratiestukken in een ingetogen stijl. Die uitgelijnde vormgeving maakt dat het klassieke interieur vandaag nog steeds erg modern aandoet, en al helemaal in panden met veel lichtinval en hoge muren. In deze stijlgids onderscheiden we 3 veelvoorkomende types van het klassieke interieur en hun kloostertafels, en geven we meteen wat ideeën mee voor de afwerking van jouw eetkamer.

Royaal klassiek met een Frans interieur

De royale sfeer van de klassieke interieurs zoals de Parijse eetkamers uit de 17de eeuw creëer je makkelijk zelf huis. Met lichte pastelkleuren op de muren en enkele eenvoudige gouden accenten ben je al halfweg. Qua meubilair kies je voor een kloostertafel zoals de Chinon, Versailles of de lange Column, die alle drie jouw eetkamer die perfecte Franse stijl meegeven. Met een paar hoge stoelen, eventueel bekleed met stof, en een kandelaar is jouw royaal klassiek interieur tot in de puntjes afgewerkt.

 

Zakelijk chique met de Georgian stijl

Als het allemaal wat meer business minded mag, is er de Georgian eetkamer. Met deze stijl, die niet moeilijk zelf te creëren is, lijkt het zo alsof je elke avond dineert in het Witte Huis, en het is dan ook een ideaal interieur voor zakelijke etentjes. Kies voor wit- en grijstinten op de muren als basis. Een ronde of ovale tafel, zoals de ronde Column of Verdun, is de ideale Georgian kloostertafel, zeker wanneer je kiest voor een donkere afwerking zoals Charcoal. Voor je stoelen ga je volop met comfort met zachte stoffen en een hoge rugleuning. Werk af met een rijkelijk tapijt op de grond en een modern ogende luster, en je bent klaar voor je zakelijk chique diners. 

Delicate romantiek met Shabby Chic

Een derde interieur dat klassieke elementen omarmt, is de Shabby Chic stijl. Het incorporeert antieke elementen in al hun glorie, met respect voor de natuurlijke slijtage van het materiaal. Een meubelstuk met afgebladderde verf wordt zo niet helemaal opnieuw geschilderd en opgeblonken, maar net afgescheurd om het verouderde karakter te benadrukken. Het is de ideale stijl om met weinig geld een romantisch interieur te creëren. De kloostertafels Aberdeen en Verdun hebben die tijdloze uitstraling die de Shabby Chic typeert. Ga voor een witte houtafwerking in combinatie met klassieke stoelen en pastelkleuren op de muur om jouw eetkamer die unieke charme van de Shabby Chic te geven. 

https://www.tafels99.nl