Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Hoe onderhoud je een dakkapel?

Heb je recentelijk een dakkapel laten plaatsen? Dan begrijpen we goed dat je daar hartstikke blij mee bent. Een dakkapel brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Je krijgt daardoor bijvoorbeeld meer beloopbare ruimte in je woning. Tegelijkertijd ziet het er ook mooi uit, dus het is ook nog eens een visitekaartje. We begrijpen ook goed dat je langdurig van een dakkapel wilt genieten. Om die reden raden we je ook aan om hem goed te onderhouden. Maar hoe onderhoud je een dakkapel dan precies? Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

 

Regelmatig schoonmaken

In de eerste plaats raden we je aan om je dakkapel regelmatig schoon te maken. Het punt is namelijk dat er anders hardnekkige vlekken kunnen ontstaan. Die zijn na verloop van tijd niet meer te verwijderen en om die reden kun je dit beter voorkomen. Maak het dakkapel dus om de zoveel tijd schoon. Uiteraard kun je dit ook door een professioneel bedrijf laten doen.

Controleren op vochtplekken

Het is ook van belang om het dakkapel regelmatig te controleren op vochtplekken en kieren. Vochtplekken zijn niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ze kunnen ook nog eens het materiaal aantasten. Heb je daar zelf geen ervaring mee, of weet je niet precies wat je moet controleren? Dan kun je dit ook door een professional laten doen.

Ventilatieroosters schoonhouden

Een dakkapel is vrijwel altijd voorzien van een ventilatierooster. We raden je aan om dit ventilatierooster om de zoveel tijd schoon te maken, want daarmee voorkom je problemen in de nabije toekomst. Het is overigens niet alleen van belang om ze schoon te houden, maar je moet ze ook regelmatig laten controleren door een expert. Die kunnen nagaan of het ventilatierooster nog wel goed werkt.

Houtwerk controleren

Ook het regelmatig controleren van het houtwerk is aan te raden, want hout is kwetsbaar materiaal. Er kunnen namelijk zwakke plekken ontstaan en soms kun je ook last krijgen van houtwormen.

Slotwoorden

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op het onderhoud van een dakkapel. Bij de Aanbouw Expert Den Bosch kun je terecht voor meer informatie.