Artikelschrijven
Image default
Woning en Tuin

Haal de perfecte Belgische rolluiken in huis

Rolluiken nodig in België? Als u overweegt nieuwe luiken te kopen, maar niet zeker weet welk type of welke kleur u als klant moet kiezen, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Hier zijn enkele ideeën en informatie om u te helpen de perfecte Belgische luiken voor uw huis te vinden, ongeacht uw budget of stijl.

Denk eerst na over de geschiedenis van uw huis en hoe u wilt dat het er in de toekomst uitziet.
Gebruik dan deze tips om aan de slag te gaan! Wil je meer over ons weten, bezoek dan nu onze website!

Uw luiken kiezen

Het belangrijkste onderdeel bij het uitkiezen van een rolluik is dat het past bij de stijl van uw huis. Omdat ze zo’n belangrijke rol kunnen spelen bij het definiëren en verbeteren van elke ruimte.

Is het van belang ervoor te zorgen dat ze goed zijn.

Er zijn verschillende stijlen rolluiken, denk hierbij aan de Somfy rolluik. Neem als klant de tijd om na te denken over wat het belangrijkst voor u is; zowel uw budget als uw locatie bepalen welke opties voor u beschikbaar zijn.

Hoe Windows te meten

Meet alle ramen die u wilt bedekken met jaloezieën en zorg ervoor dat u de juiste afmetingen krijgt van alle onderdelen die buiten het raam uitsteken. Meet deze met een meetlint of liniaal.

Voeg een inch of twee (of meer) toe aan elke meting en voer die metingen in een rekenmachine in.

Die u zal vertellen hoeveel vierkante voet materiaal u nodig heeft. Blinde bedrijven bieden vaak werkbladen zoals deze om klanten te helpen bij het meten en kopen.

Neem bij twijfel contact met hen op voordat u verder gaat! Als gordijnen nieuw voor je zijn en niet zeker weet hoeveel stof je nodig hebt, zorg er dan voor dat je extra bestelt.

Hoewel het misschien verspillend lijkt op papier, is het beter dan gordijnen te hebben die te kort of niet breed genoeg zijn om goed te passen rond uw ramen.

Gemakkelijk meten

Bij het kiezen van een rolluikmaat is het belangrijk op te merken dat ze in breedte bij hoogte worden gemeten. Een sluiter van 35 × 35 inch zou bijvoorbeeld verticaal (van boven naar beneden) worden gemeten als 35 inch en horizontaal (dwars) als 35 inch.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je niet moet beknibbelen op lengte als het gaat om raambekleding.

Omdat je ze altijd kunt inkorten als dat nodig is, maar niet verlengen als ze te kort zijn.

De beste manier om nauwkeurige metingen te krijgen is met een touwtje en een meetlint – op die manier zijn er geen fouten! Als dat niet werkt, vraag dan iemand van uw plaatselijke ijzerhandel of huisrenovatiecentrum om hulp!

Luiken ontwerpen

Hoewel veel doe-het-zelvers vrij eenvoudig rolluikpanelen kunnen monteren en installeren, vinden de meesten het gemakkelijker om op maat gemaakte panelen bij een professioneel bedrijf te bestellen.

Rolluiken zijn er in een bijna onbeperkte verscheidenheid aan patronen, kleuren en stijlen. Zo hebben we daarom ook de voorzetrolluiken.

Het moeilijkste is om er een te kiezen waar je van houdt! Bij het kiezen van een ontwerp op maat, willen sommige mensen hun keuken- of badkamerkasten rond hun luiken laten ontwerpen.

Het is echter net zo gemakkelijk om bijpassende kastdeuren te kopen of te bouwen die perfect bij uw nieuwe luiken passen.

En eruit zien alsof ze samen zijn gekocht!

Als afstemming met bestaande kasten niet belangrijk is, wees dan vrij om creatief te zijn met uw sluiterontwerp.

Geschatte sluiterprijs

Rolluiken zijn meestal gemaakt van synthetisch, vinyl of hout en kunnen in verschillende kleuren en stijlen worden gekocht. Afhankelijk van wat u kiest, kan het kopen en installeren van luiken tussen €200 en €400 per raam kosten.

Zorg ervoor dat u alle kosten in verband met de installatie van luiken meetelt wanneer u de prijs van uw luiken schat.

Op deze manier weten klanten precies hoeveel ze kunnen verwachten te betalen voor hun nieuwe rolluiken. Vermeld ook de bezorgkosten, aangezien klanten er waarschijnlijk naar zullen vragen voordat ze beslissen of ze bij je willen kopen of niet.

Luiken bestellen

De eerste stap bij het bestellen van uw nieuwe raambekleding is het opmeten van elk van uw ramen. Op deze manier ben je zeker van een pasvorm op maat en voorkom je onnodige retourzendingen.

Houd er rekening mee dat rolluiken vaak wordt geleverd met twee sets sluiterlamellen; een set opent van links naar rechts en een andere opent van rechts naar links.

Als je grote ramen hebt die moeilijk te bedekken zijn, overweeg dan om te investeren in een volant.

Of meerdere – die als finishing touch voor rolluiken dienen.

Valances worden geleverd met of zonder hengelzak, wat betekent dat ze plat tegen de muur kunnen hangen of worden geleverd met haken zodat je ze aan een hengel kunt bevestigen.

Valances worden ook geleverd met bekledingsopties zoals katoen, linnen en taft.

Hoe rolluiken te installeren

Het installeren van een rolluik is geen bijzonder moeilijke taak, maar er zijn enkele tips om in gedachten te houden.

Hier zijn instructies voor het installeren van een rolluik van begin tot eind. Je hebt nodig: • Een hamer of spijkerpistool • Meetlint • Gereedschapsmes • Boor- of boorset • 3/8-inch bit en schroevendraaier (als je geleidegaten wilt boren) • Meetlint

Soorten

Wat voor rolluiken heb je nodig? Traditioneel hout, eigentijds hout, bamboe en metaal: de mogelijkheden lijken eindeloos.

Maar welk type past bij jou? We hebben in eerdere berichten uitgebreid over elke optie geschreven (zoek gewoon op onze site), maar als u snel wilt weten wat u van elk materiaal kunt verwachten: • Hout: voor de meeste huiseigenaren die houden van natuurlijke materialen en een elegante uitstraling, houten luiken zijn waarschijnlijk het beste.

Je vindt ze in talloze stijlen, vormen en kleuren.

Welke stijl bij u past, hangt af van factoren als beschikbare ruimte, lichtregeling en budget. Of ze nu binnen of buiten uw raamkozijn zijn (bekend als inzet- of impasse-stijl), heeft ook invloed op de functie en de kosten.

rolluik

Waar te kopen

Waarom ervoor kiezen om ze online te kopen? Heel eenvoudig, u vindt online veel meer keuze dan in de winkel.

U kunt ook verschillende soorten materialen en ontwerpen vergelijken door verschillende websites te bekijken.

Niet alleen dat, maar als u op zoek bent naar een ongebruikelijke sluitermaat of -vorm, is het heel goed mogelijk dat u niet lokaal kunt vinden wat u nodig hebt. Houd er daarom ook rekening mee dat veel online winkels opties hebben voor speciale prijzen of financiering om het bestellen nog gemakkelijker te maken.

Het komt erop neer dat het kopen van luiken online van begin tot eind logisch is; er zijn veel voordelen die verder gaan dan gemak!

Alleen in België

Kom meer te weten over een van de culturele iconen van België: de sluiter. Hoewel ze meestal worden geassocieerd met cafés, bars en cafés.

Zijn deze houten ramen ook een belangrijk kenmerk in veel woningen en kunnen ze een stijlvol element zijn in elk huis!

Rolluiken zijn meer dan alleen een raamdecoratie; ze bieden ook isolatie tegen tocht en geluid, evenals bescherming tegen de zon.

Gelukkig is er geen gebrek aan ontwerpen om uit te kiezen, dus je kunt iets vinden dat bij bijna elke interieurstijl past.

Naast de traditionele ‘Vlaamse’ luiken, hebben we vandaag ook moderne houten binnen zonwering in een brede waaier van kleuren en vormen. Of je nu klassiek of eigentijds wilt, hier vind je het allemaal!