Artikelschrijven
Image default
Tuin en buitenleven

5 tips voor een sfeervolle tuin

Het zonnetje schijnt, de zomer is in aantocht. We brengen de dagen nu veel mee buiten door. En waar kan dat nou beter dan in onze eigen sfeervolle tuin? Na een dag hard werken is het heerlijk om s’avonds in je eigen tuin even tot rust te komen. En ook om je vrije weekend er in door te brengen, met vrienden gezellig bbq’en of spelen met je kids in een zwembadje.  Of je nu een grote of kleine tuin hebt, met deze vijf tips breng je sfeer in je eigen tuin.

Kies een stijl Je hebt verschillende stijlen waarop je je tuin kunt aankleden. Welke stijl je kiest is aan jou, het belangrijkste is dat je een stijl kiest. Dat geeft je namelijk houvast in de keuzes die je maakt voor de aankleding en het zorgt ervoor dat het geen allegaartje wordt. Je kunt denken aan Ibiza stijl, moderne ingerichte tuin, klassieke stijl, japanse stijl, landelijk, mediterraans, welness etc. Maak op basis van jou gekozen stijl een moodboard voor je eigen inspiratie.

Creëer hoekjes In je tuin kun je verschillende dingen doen. Afhankelijk van je wensen, kun je voor elke activiteit een eigen hoekje creëren. Denk bijvoorbeeld aan een moestuintje, lounge gedeelte, eettafel, speel gedeelte, espresso hoekje, Welsens. De verschillende hoekjes zorgen voor een afscheiding en maken je tuin ook speelser en interessanter. Je kan de hoekjes op verschillende manieren afscheiden door grote en kleine planten in te zetten, maar ook verschillende ondergronden, zoals tegels, gras een vloerkleed of hout.

Ga voor groen en kleur Je tuin is een ideale plek om kleur aan te brengen. Het mag buiten allemaal wat speelser zijn en minder perfect. Een tuin is om in te leven, niet alleen door jou maar ook door insecten, vogels, bijen en vlinders. Dat kan alleen als je voldoende groen en bloemetjes in je tuin hebt. Ook voor de afwatering is het belangrijk dat je niet alleen tegels hebt. En uiteraard geeft al die kleur een prachtige sfeer in je tuin.

Verschillende potten in grote en materiaal Je hoeft je niet te beperken tot het planten van plantjes of bomen. Je kan ze ook in potten zetten. Zo kun je afwisselen in grote en in materiaal voor je potten. Een diversiteit aan plantjes in potten geeft een fijne een gezellig sfeer.

Kleed aan met accessoires Verlichting is een belangrijk sfeerelement in de tuin. Maar ook accessoires zijn heel belangrijk. Leg bijvoorbeeld eens een buitenkleed bij je loungeset of eettafel. Kies wat bijpassende kussentjes uit en kleedje buitenkeuken aan. Dit kun je doen met mooie bbq tools en bijvoorbeeld een leren schort. Wanneer je aan elk hoekje wat accessoires toevoegt die qua stijl ook weer bij elkaar passen creëer je eenheid en sfeer.

Kijk voor meer inspiratie op deze webshop met leren accessoires.