Artikelschrijven
Image default
Onderwijs

NLP workshop

Ben jij toe aan iets meer diepgang in je leven? De cursus practitioner NLP van De eerste verdieping geeft je de groei en ontwikkeling die je nodig hebt.

Centraal staat inzicht in eigen denken en gevoel. Deze processen bepalen voor 70% wat je doet in het leven. Oftewel: je hebt bepaalde gedachtes, er ontstaat een gevoel bij en vervolgens handel je op een manier die daarbij aansluit. Is er sprake van een negatieve gedachte, dan zal het bijbehorende gevoel niet positief zijn en je acties uiteindelijk ook niet. Gebeurt dit af en toe een keer, dan is er niks aan de hand. Maar blijven negatieve gedachten keer op keer terugkomen, dan is sprake van een patroon.

In de opleiding practitioner NLP krijg je handvatten aangereikt om je bewust te worden van denkpatronen. De vervolgstap is ze te doorbreken en in de gewenste richting te sturen. Eenvoudig is het niet. Een groot gedeelte vindt onbewust plaats. Juist op dat vlak kunnen de coaches van De eerste verdieping je op weg helpen.

Neuro linguïstisch programmeren

“Wat je water geeft groeit”. Deze wijsheid is te lezen op de website van De eerste verdieping bij de NLP workshop. Een zeer treffende zin wat ons betreft. Als jij je gelukkiger en meer ontspannen wilt voelen, is het tijd om echt naar je gevoel te kijken. Geef je positieve aandacht aan je gevoel, dan kun je het uiteindelijk veranderen. De workshop NLP is bedoeld als eerste kennismaking met neuro linguïstisch programmeren. Een ervaren NLP coach legt op inspirerende wijze uit waar NLP voor staat en wat het jou kan opleveren.

Een belangrijk aspect is het volgende. In het hart en de buik van mensen zitten heel veel producerende cellen. Meer cellen die geluk voortbrengen dan in het hoofd. Met andere woorden: hoe je er in je hart en buik ‘aan toe bent’ bepaalt grotendeels hoe het met je gaat. Misschien klinkt dit enigszins cryptisch. Tijdens de workshop wordt het duidelijk uitgelegd.
 

https://www.1e-verdieping.nl/