Artikelschrijven
Image default
Mode en Kleding

Wat is belangrijk bij het kopen van een rugzak?

Comfort is veruit de belangrijkste factor bij de keuze van een rugzak. Als je rug pijn doet, zul jeu hem in het beste geval niet vaak gebruiken. In het ergste geval – zou je jezelf kunnen verwonden.

De bouw van een rugzak draagt bij tot het comfort van de gebruiker, vooral de vorm van de rugzijde, de schouderriemen en de vulling.

Rugzakken met een comfortabel rugpand, gewatteerde schouderbanden en een optionele heupgordel verdelen het gewicht van de rugzak over het lichaam.

Verstelbare en gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor dat de rugzak comfortabel zit, waardoor uw rug minder wordt belast.
De voorgevormde en gewatteerde rug volgt de natuurlijke vorm van uw onderrug, wat bijdraagt aan het draagcomfort van de tas. De vorm zorgt voor een natuurlijke boog, zodat je geen rugpijn krijgt.
De gewatteerde heupgordels halen het gewicht van de rug en de schouders en leggen een groter deel van de last op de beenspieren – waardoor je zwaardere lasten langer kunt dragen.

Rugzakken van hoge kwaliteit zijn gemaakt van duurzame materialen.

Zware rugzakken zijn over het algemeen gemaakt van ultrasterk nylon materiaal en YKK-kwaliteit ritsen en draagriemen van nylon. Nylon en polyester zijn de meest populaire materialen voor rugzakken. Zwaardere stoffen zoals canvas maken ook duurzame tassen die je jarenlang zult gebruiken. Zelfs leer werkt, hoewel het de prijs van een tas kan opdrijven.

De meest voorkomende redenen waarom mannen hun oude rugzakken weggooien, zijn scheuren in de schouderbanden, kapotte ritsen en losgeraakte stiksels.

De schouderbanden zijn het gevoeligst voor scheuren. Let op het naai- en garenmateriaal. Dubbele stiksels hebben de voorkeur. Vermijd het dragen van lasten waar de tas niet voor ontworpen is.