Artikelschrijven
Image default
Industrie

Welk type kolomboormachine is er op de markt?

Een kolomboormachine is uitermate geschikt om loodrecht en vanuit verschillende hoeken zeer nauwkeurig gaten te boren. Met een boormachine kunt u nauwkeurig gaten boren en u kunt meerdere werkstukken tegelijk behandelen zonder de boor te hoeven bijstellen. Er zijn twee types kolomboormachines te onderscheiden: de handmatige en de automatische kolomboormachine. Hieronder worden u kort de verschillen tussen beide types uitgelegd.

 

De handmatige kolomboormachine

De naam zegt het eigenlijk al, maar bij een handmatige boormachine is er sprake van een handmatige invoerbeweging. U beweegt dus zelf de hendel om de boor in het materiaal te laten zinken. Hierdoor is dit type boor uitermate geschikt voor lichte werkzaamheden en zachtere materialen, zoals metaal, kunststof en overige zachte materialen. De boren die u kunt gebruiken zijn maximaal 15.5 millimeter breed. Bij de handmatige kolomboor kunt u kiezen voor een korte kolom met een werkbank of een lange kolom zonder werkbank.

 

De automatische kolomboormachine

Bij de automatische tafelboormachine vindt u een automatische voorwaartse beweging, die door u ingesteld wordt en door een motortje wordt uitgevoerd. Hierdoor kunt u dit type tafelboor gebruiken voor grote gaten te boren, voor zware bewerkingen en voor middelgrote werkstukken. Gaten met een diameter tot wel vijftig millimeter kunnen er geboord worden. Kenmerken van dit type kolomboor zijn: grotere en zwaardere machine, gemotoriseerde boorinzet, lange kolom en bevestigd in vloer.

 

De specialist in metaalbewerking

Uw perfect kolomboormachine koopt u natuurlijk bij de specialist in metaalbewerking: Crispyn Mechanics. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan kolomboren van de hoogste kwaliteit. Crispyn verkoopt kolomboren van het huismerk Machines Crispyn, die aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen. Tevens kunt u bij deze specialist rekenen op deskundig advies en een goede service 24/7.

https://www.crispyn.be/