Artikelschrijven
Image default
Industrie

Verpakkingsmachines kopen: de voordelen van automatisering

Wanneer u automatische verpakkingsmachines gaat kopen, kunt u profiteren van de consistentie bij het verpakken van uw producten. Door bijvoorbeeld een palletwikkelaar te kopen, zorgt u dat alle pakketten met een vergelijkbare rekbaarheid en efficiëntie worden verpakt, die anders niet mogelijk zou zijn. Het handmatige wikkelproces heeft variaties in de rekbaarheid en efficiëntie van het verpakken van uw producten. Zo zorgt u als u automatische verpakkingsmachines gaat kopen voor een betere verpakking van uw dozen, pallets en producten op uw werkplek. Lees dit artikel snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van deze machines, evenals de beste plek om deze machines te bestellen.

Wat voor materiaal gebruikt een palletwikkelaar?

Palletwikkelaars gebruiken materiaal dat rekfolie wordt genoemd en dat vervolgens wordt ingepakt rond de dozen die op de pallet zijn gestapeld. Rekfolie is een zeer rekbare plastic folie die is gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid. Het heeft een ongeëvenaarde elasticiteit. Door deze elasticiteit kan het zo gemakkelijk rond goederen worden gemanipuleerd en kan het items zo stevig bij elkaar houden. Door een palletwikkelaar te kopen, heeft u zekerheid dat alle pakketten uitstekend ingepakt worden, zodat de kans op ongelukken extreem klein wordt. Bij GilPack kunt u onder andere terecht om een professionele palletwikkelaar te kopen.

Besteed meer tijd aan andere werkzaamheden binnen uw bedrijf

Door geautomatiseerde verpakkingsmachines te kopen, wordt het risico op defecte producten en terugroepacties aanzienlijk verminderd. Dit, samen met de verhoogde productiecapaciteit, stelt u in staat om uw klanten betere service aan te bieden. Zoals we allemaal weten, resulteert een betere klantenservice in meer loyale en terugkerende klanten, wat meer winst voor uw bedrijf oplevert. Neem vandaag nog contact op met de specialisten van GilPack om meer informatie te ontvangen over al hun machines, waaronder de transportbanden, palletwikkelaars, dekselvormers en Bag-in-Box machines.