Artikelschrijven
Image default
Gezondheid

Virtual reality is in de strijd tegen bijziendheid dé juiste behandeling

Digithea uit Hasselt heeft ongetwijfeld dé behandeling voor bijziendheid gevonden. Virtual reality wordt toegepast niet langer alleen bij videogames, maar ook in de gezondheidszorg en andere aspecten van de maatschappij. Hieronder vindt u een duidelijke uitleg van hoe dit in zijn werk gaat, verdere informatie en details vindt u terug op digithea.eu, een overzichtelijke website waarin echte experten in myopie alles op een duidelijke manier en in heldere taal, voor u in een uitleg goten.

 

Hoe ziet virtual reality als behandeling van bijziendheid eruit?

Een grote boosdoener van myopie is niet alleen erfelijkheid, ook een langdurig schermgebruik bij kinderen heeft een enorme invloed. Hierbij kan virtual reality, alsook voor andere toepassingen in de gezondheidszorg, soelaas brengen. Digithea ontwikkelde een spel, waarbij kinderen op een simpele en toegankelijke, maar efficiënte manier, de gevaren van het overmatig gebruik van beeldschermen, leren kennen. Het spel, dat de naam ‘World of Thea draagt, heeft enkele specifieke kenmerken:

 

  • Het spel duurt tien minuten waarbij het kind of de kinderen vijf minuten informatie krijgen en vervolgens vijf minuten de tijd krijgen om de kennis in de praktijk om te zetten;
  • Het spel is beschikbaar in vier talen: Engels, Frans, Duits en Nederlands;
  • Het spel is informatief, maar wel op een leuke en speelse manier;
  • En het spel is volledig op maat van jongeren.

 

Zo is er de simulatie ‘wat is wazig zien’, waarbij de kinderen leren kennen hoe het eruit ziet om wazig te zien en zo de gevaren van het beeldscherm te ontdekken. Daarnaast spelen ze ook een spel om de 20/20-regel te kennen, met andere woorden, twintig minuten scherm en twintig minuten rusten. U merkt het al, virtual reality is dé toekomst voor de gezondheidszorg, en specifiek als behandeling voor bijziendheid.

 

Ontdek de mogelijkheden van virtual reality

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van virtual reality in de gezondheidszorg, met name als behandeling voor bijziendheid? Neem dan snel contact op met deze specialisten. Dat doet u aan de hand van de contactgegevens die u terugvindt op de website van deze experten op vlak van myopie!