Artikelschrijven
Image default
Gezondheid

Reiki & hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een begrip dat nog niet zo lang geleden is geïntroduceerd door een vooraanstaande psychologe. High sensitive is een andere benaming voor hooggevoeligheid en is voor veel mensen niet altijd even eenvoudig om mee om te gaan. Dit geldt zowel voor de mensen die hooggevoelig zijn als de mensen in hun (directe) omgeving. Gelukkig reiki helpt om goed om te gaan met hooggevoeligheid. Hoe werkt dit in de praktijk?

Wat is hooggevoeligheid?

Ongeveer 20 procent van de bevolking is hoogsensitief. Een hoogsensitief persoon is gevoeliger dan een doorsnee persoon. Prikkels en emoties worden snel opgepikt en dit zorgt soms voor de nodige problemen. Hooggevoelige mensen voelen zich vaak onbegrepen, weten niet zo goed wat hen overkomt en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Inmiddels is er veel bekend over dit thema en blijkt dat bijvoorbeeld reiki een uitkomst is.

Hoe reiki helpt bij HSP

Bij reiki is er sprake van universele levensenergie. Deze wordt middels de handen van een reikimaster doorgegeven aan iemand die kampt met onder meer blokkades en mentale klachten. Juist dit kan bij hooggevoelige mensen heilzaam zijn. Reiki helpt om de overprikkeling achter je te laten en je lijf de rust te gunnen die het nodig heeft. Door je beter met jezelf te verbinden, nemen ook je lichamelijke, emotionele en mentale klachten af.

Geef je hooggevoeligheid vorm met reiki

Ben jij een hoogsensitief persoon en wil je beter omgaan met jezelf en meer vertrouwen krijgen in je lichaam? Meld je dan aan voor een reikisessie en geef aan dat je een hooggevoelig persoon bent. Er is altijd wel een praktijk bij jou in de buurt waar je terecht kunt voor een sessie reiki. Schroom niet om je aan te melden, maar ervaar de voordelen van universele levensenergie in zowel jezelf als je omgeving.

https://www.zoma-opleidingen.nl/