Artikelschrijven
Image default
Gezondheid

Botox

Botulinetoxine, de volledige naam van Botox is een natuurlijke stof die door Botuline bacterien word geproduceerd. Het staat vooral bekend als een wonder middel tegen rimpels maar heeft ook andere werkingen op het menselijk lichaam. Zo gebruikt met ook botox tegen migraine. Dit komt omdat Botox werkt als een spier ontspanner. Een meer dan regelmatige hoofdpijn kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Deze factoren kunnen onder andere zijn:

  • Levensstijl
  • Vermoeidheid
  • Stress

Botox speelt vooral in op de laatste factor, waarbij de overspannen voorhoofd spieren ontspannen worden. Botox werkt namelijk op de plek waar de zenuw aan de spier vastzit. De spier raakt ontspannen omdat deze geen opdrachten meer krijgt. De spieren kunnen nu uitrusten en dit zal weer resulteren in minder hoofdpijn.

Hoe gaat het in zijn werk? De arts lost eerst de botuline toxine in water op. Vervolgens wordt de verdunde stof met een naald in de spieren gespoten. Om de stof zo goed mogelijk te spreiden over de volledige spier dienen er meerdere prikjes te worden gemaakt. U kunt bij een behandeling dan ook drie tot vijf injecties verwachten.

Bij het gebruik van Botox hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over gekke bijwerkingen. Het is wel zo dat meestal vlak na de prik een bloeduitstorting mogelijk is, deze verdwijnt vanzelf weer na enkele dagen. U moet alleen geen Botox gebruiken als u zwanger bent, spierverslappers, antibiotica of bloedverdunners gebruikt. Verder is het bij gebruik van medicijnen altijd belangrijk om goed te overleggen met uw arts.

Botox wordt het meest toegepast in de cosmetische industrie. Rimpels worden snel, gemakkelijk en relatief goedkoop verwijderd door gebruik te maken van Botox fillers. De botox prijs valt dan ook reuze mee in vergelijking met andere behandelingen. Je kan eens per 3 maanden een Botox behandeling ondergaan, maar het effect van een behandeling houd ongeveer 6 maanden aan. Het is in Nederland verplicht om een Botox behandeling door een gecertificeerd arts uit te laten voeren. Toch zal je lokale huisarts niet zo snel een Botox behandeling aanbieden. Vaak kan je voor een Botox behandeling terecht bij één van de vele privéklinieken in Nederland.

http://faceland.nl