Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Voordelen van online salarisadministratie

Er werd onlangs een onderzoek gedaan naar de automatisering van bedrijfstaken bij Nederlandse HR professionals. Daaruit bleek dat 30% van de respondenten nog steeds de salarisadministratie niet uitbesteed en nog geen gebruik maakt van de HR software. De automatisering heeft zich duidelijk nog niet voldoende verspreid in deze sector om de werkende norm te worden. Het heeft nochtans veel voordelen voor de HR manager of afdeling om de HR salarisservice uit te besteden.

Goedkoper

Het eerste en tevens ook erg belangrijk voordeel van het uitbesteden van de salarisadministratie, is dat het goedkoper is dan het in eigen handen te houden. Wanneer het bedrijf de administratie zelf doet, zijn er ook vast overheadkosten. Dat zijn de kosten van het salaris van de HR medewerkers maar ook de kosten om deze medewerker op te leiden en te zorgen dat hij op de hoogte blijft van alles en de kosten voor zijn werkplaats. Dat zijn allemaal vaste kosten. Wanneer je ervoor kiest om de salarisadministratie uit te besteden, betaal je enkel de kosten per verloning.

Tijdbesparend

In ondernemingen die niet uitbesteden, zijn de HR medewerkers het grootste deel van de tijd bezig met administratieve taken en het oplossen van problemen hiermee. Als deze administratieve taken worden uitbesteed, kunnen ze zich weer concentreren op kerntaken en thema’s die echt belangrijk zijn voor het bedrijf. 

Veiliger

In een klein HR team binnen het bedrijf is er altijd een risico voor de continuïteit van de werking. Is er bijvoorbeeld één medewerker ziek, dan loopt alles al vertraging op. Er is ook een risico voor compliance. HR medewerkers moeten altijd een goede up-to-date kennis hebben van de veranderende regel- en wetgeving, ook hier zal je dus in moeten investeren. Met online salarisadministratie zijn deze risico’s er echter niet. Met een groot team van gecertificeerde HR professionals is de continuïteit gewaarborgd.

http://www.cbbs.nl