Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Tips bij het inschakelen van een incasso advocaat

Of u nu een individuele advocaat bent of een advocatenkantoor vertegenwoordigt, u hebt waarschijnlijk te maken gehad met klanten die u geld schuldig zijn. Als de pogingen van uw advocatenkantoor om juridische kosten te innen zijn mislukt, kunt u beter een professioneel incassobureau nabij Dongen inschakelen. Het inschakelen van een professioneel incassobureau zal u zeker tijd besparen en u helpen zich te concentreren op belangrijke taken. Hieronder vindt u enkele tips en adviezen om verstandig een incassobureau te kiezen.

Tip 1: Kies een gespecialiseerd incassobureau 

Incassobureaus zijn gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Elke branche heeft zijn eigen set systemen, regels, voorschriften en terminologie, dus het kiezen van een bureau met ervaring in uw specifieke vakgebied is van cruciaal belang. Incassobureaus kunnen uitblinken in fondsen van grote firma’s, terwijl andere bureaus gespecialiseerd zijn in zzp’ers of andere kleine bedrijven. Onderzoek met welk soort bedrijven het bureau vaak werkt en met welke debiteuren het vaak moet onderhandelen.

Tip 2: Zoek uit of het incassobureau een aansprakelijkheidsverzekering voor fouten en verzuim heeft. 

Een instantie die de wet overtreedt, kan u in een rechtszaak betrekken. Deze verzekering beschermt u tegen rechtszaken wanneer de debiteur besluit het incassobureau voor de rechter te dagen als hij of zij denkt oneerlijk behandeld te worden.

Tip 3: Google, Google en nog eens Google: 

Om erachter te komen of het bureau of het incassobureau dat u wilt inhuren een goede reputatie heeft, hoeft u alleen maar op internet te zoeken.

Tip 4: Wacht niet tot u een probleem hebt om een ​​bureau in te huren. 

Tijd is enorm kostbaar, en u wilt geen tijd verspillen aan het zoeken naar een incassobureau terwijl uw facturen steeds langer achterstallig zijn. Dat geld heeft u nodig om leveranciers te betalen, de salarissen van medewerkers te betalen of om geld terug te investeren in uw bedrijf. Bovendien kan, wanneer een incasso tijdig wordt gestart, de kans op succes aanzienlijk worden vergroot.

Frustraties kunnen oplopen bij het optreden tegen wanbetalers. Wanneer u geen andere mogelijkheid heeft, kunt u het beste een incassobureau inschakelen zodat u uw debiteur er niet mee weg laat komen door uw bedrijf niet te betalen.