Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Je woning aanpassen

Je woont al voor een langere tijd in een huis. Misschien is het verouderd of ben je toe aan iets nieuws, dan kun je gaan kijken voor een renovatie van je woning of kleinere aanpassingen. Er zijn twee variaties op het renoveren van je huis. De eerste methode is het opknappen van je huis, ook wel verfraaien genoemd. Je maakt je huis mooier en beter om het in waarde te laten stijgen. Zo krijg je meer geld voor je woning wanneer je deze verkoopt. De tweede methode is voor het jaarlijks onderhoud of voor slijtage. Er zijn dingen aan je huis die jaarlijks of vaker vervangen moeten worden. Denk hierbij aan een dakgoot, de cv ketel en bijvoorbeeld de elektra.

Hulp bij het renoveren

Wanneer je gaat renoveren voor het onderhoud kun je dit wellicht wel zelf doen. Een muur verven of een lampje vervangen kun je best zelf wel. Maar bij het renoveren om de waarde van je huis te laten stijgen heb je meestal wel hulp nodig. Het inhuren van vakmensen is duur. Hier dien je ook in je lening simulatie rekening mee te houden. Wanneer je vakmensen inhuurt, moet je de opleverdatum en de beëindigingsdatum bepalen in overeenstemming met het contract. Een deskundige weet waar de struikelblokken liggen bij renovatie- en renovatiewerkzaamheden en kijkt vanuit een ander perspectief naar het huis.

 

Welke kosten komen kijken bij een renovatie?

Het renoveren van je woning brengt kosten met zich mee. Deze kunnen soms hoog oplopen. Hou daarom ook in je lening simulatie er rekening mee dat de kosten nog kunnen oplopen. Het is daarom belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar kosten die gemaakt zullen gaan worden. Hierdoor kom je niet voor onnodige verrassingen te staan wanneer het project al begonnen is. Wanneer het klein onderhoud is zoals een cv ketel kun je dit waarschijnlijk uit jezelf al betalen en heb je geen lening nodig. Maar wanneer er een grote renovatie plaats gaat vinden zul je wellicht geld moeten lenen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/