Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Hoe krijg ik mijn kind naar buiten? Nou zo!

Technologie maakt het steeds moeilijk voor ons om onze kinderen buiten te krijgen. Door al het elektrische speelgoed wat er tegenwoordig op de markt is gekomen, raken kinderen er steeds vaker aan gewent dat ze vermaakt worden. Hierdoor willen ze minder snel naar buiten omdat ze hier zelf moeten spelen. Ze gaan zich sneller vervelen en krijgen een gebrek aan fantasie. Vroeger moest je wel buiten spelen. Er was verder niks te beleven binnen. Er was geen tv, tablet of speelgoed wat geluid maakte en bewoog. Kinderen gingen naar buiten en speelden voetbal, verstoppertje of tikkertje. Dit gebeurd nog steeds wel, maar zeker niet meer in de mate waarin het vroeger werd gespeeld.  

Je kan je kind motiveren om naar buten te gaan door een keer na te denken om te investeren in wat buitenspeelgoed. Een houten speeltoestel voor in de tuin ziet er erg natuurlijk uit, en je kind zal het geweldig vinden. Veel buiten speeltoestellen zijn al te vinden in speeltuinen, maar soms zijn deze nou eenmaal niet in de buurt te vinden of is het net te ver weg. Sommige speeltuinen zijn ook gewoon niet erg leuk. Er staan geen leuke toestellen of er zijn geen andere kinderen.  

Basisscholen moeten ook strengere regels instellen in de pauzes. Vroeger was het verplicht om tijdens de pauze naar buiten te gaan. Dit gold natuurlijk niet als het regende. Op het schoolplein stond een groot klimtoestel en je kon stoepkrijten, touwtje springen, elastieken en noem maar op. Je moest samen iets verzinnen te doen. Tegenwoordig vinden kinderen het te veel moeite om zelf iets te verzinnen en willen ze vermaakt worden door overblijfmoeders of de juf of meester. Probeer je kind dus meer naar buiten te sturen en probeer ze bij elektrisch speelgoed vandaan te houden. Dit voorkomt dat ze hun creativiteit verliezen. 

http://www.buitenspeelgoed.nl