Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Boekhouden België doet iedere ondernemer

Iedere ondernemer dient ook aan boekhouden België te doen. Dit is niet alleen verplicht omdat je ook btw aangifte dient te doen of klantenlistings doorgeeft aan de belasting maar ook omdat je de financiële kant van je onderneming goed op orde wilt hebben.

Kies voor een geautomatiseerd systeem

De boekhouding kan aardig wat tijd in beslag nemen en die heeft niet iedere ondernemer tot zijn of haar beschikking. Om tijd te besparen maar toch een goede boekhouding te kunnen voeren is het daarom zeker wijsheid deze te automatiseren. Dit kun je met diverse systemen doen. Het is verstandig eerst goed rond te kijken wat er allemaal op de markt is voordat je een keuze maakt voor een bepaald systeem.

Wat en voor wie?

Een voorbeeld van een geautomatiseerd systeem voor de boekhouding is Yoursminc. Je kunt er tal van boekhoudkundige handelingen mee uitvoeren op verschillende apparaten. Het systeem is uitermate geschikt voor zelfstandige ondernemers maar ook voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Ook geschikt voor klantenbinding

Je kunt niet alleen boekhouden met dit systeem maar er ook facturen mee maken en met het CRM systeem dat je erbij krijgt de gegevens van je klanten registreren. Dit laatste is vooral ook erg handig als je aan klantenbinding wilt doen. In een CRM systeem kun je gegevens over de klanten opslaan. Op die manier kun je bijvoorbeeld registreren wat ze aankopen en de klanten gericht benaderen met informatie waar ze ook daadwerkelijk wat aan hebben.