Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Flyers maken en ontwerpen

Flyers maken en ontwerpen in 3 stappen

Er zijn verschillende redenen waarom veel bedrijven nog steeds traditionele vormen van marketing gebruiken. Zo zie je waarschijnlijk van tijd tot tijd flyers de rondte gaan. De reden hiervoor is simpel. Flyers maken over jouw bedrijf genereert meer naamsbekendheid. Zeker voor startende ondernemers is het maken en ontwerpen van flyers een goed idee. Met zoiets eenvoudigs als een flyer kun je namelijk duidelijk en concreet van alles vertellen over jouw bedrijf. De naam, de diensten of producten die je verkoopt en waar je te vinden bent. Flyers maken is dus een traditionele vorm van marketing die nog steeds werkt. Daarom vertel ik je hier hoe ook jij flyers kan maken en ontwerpen in 3 simpele stappen. Als voorbeeld heb ik de drukkerij Printdeal.be gebruikt.

Stap 1. Flyers maken begint met product kiezen

Bij Printdeal.be begin je technisch gezien met het aanvinken of je een kant-en-klaar ontwerp aanlevert in een bestand of dat je de online designtool van de website gaat gebruiken. Wanneer je dat aangegeven hebt, begin je eigenlijk pas echt met het flyers maken. Je moet dan bepalen welke flyers je gaat maken. Dit houdt in dat je het product kiest. Flyers maken kan in allerlei verschillende soorten en maten. Jij geeft simpelweg in het overzichtelijke bestelsysteem aan welk product jouw voorkeur heeft. Daarna geef je aan wat het formaat is. Flyers maken is vandaag de dag niet zo lastig meer. Als je deze stap hebt doorlopen, dan moet je vervolgens wat zakelijke beslissingen nemen.

Stap 2. Flyers maken in een specifiek aantal

Flyers maken doe je uiteraard met een bepaald doel. Als het goed is, heb je wel een idee in je hoofd van het aantal flyers dat je wilt hebben. Tijdens de tweede stap moet je dit soort beslissingen maken. Flyers maken houdt dus ook het bepalen hoeveel flyers je wil en wanneer deze bezorgd worden in. De exacte prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de drukker waar je de flyers laat maken. Bij Printdeal.be kun je al flyers maken met een oplage van minimaal 5 stuks tot zo groot als je maar zou willen. Het is regelmatig wel goedkoper om voor de standaard levering te kiezen. Heb je de flyers zo snel mogelijk nodig? Dan is er de optie om de gemaakte flyers al de volgende werkdag in huis te hebben. 

Stap 3. Flyers maken en ontwerpen

Wanneer dat allemaal vastgezet is, is het tijd om je ontwerp te maken als je de online designtool gebruikt. Heb je al een ontwerp klaar staan voor de flyers? Dan hoef je het ontwerp alleen simpelweg te uploaden. Als je deze laatste stap hebt doorlopen, hoef je alleen nog maar te wachten. De gemaakte flyers zijn onderweg! Ook wanneer je ander drukwerk nodig hebt, ben je bij Printdeal.be aan het juiste adres. Je kunt er eenvoudig flyers maken, folders maken en zelfs notitieblokken ontwerpen.