Artikelschrijven
Image default
Bedrijven

Certificering op trappen van rolsteigers: belangrijk genoeg!

Rolsteigers, ofwel mobiele bouwsteigers voorzien van wielen, zijn onmisbare hulpmiddelen voor bouwvakkers, schoonmakers, buitenschilders en dakdekkers. Zonder een goede rolsteiger kunnen er namelijk snel onveilige situaties ontstaan bij hoogtewerk. Denk alleen maar eens aan het gebruik van een wankele ladder als slecht alternatief. Belangrijk bij jouw keuze voor een betrouwbare rolsteiger, is om te letten op de certificering op trappen van de rolsteiger. Heb je een grote steiger nodig die bestaat uit twee losstaande steigers, dan is een ASC bordestrap kopen van Rolsteiger.net echt noodzakelijk. Een ASC bordestrap kopen van Rolsteiger.net helpt je als klusser om twee steigers veilig te verbinden, zodat er gemakkelijk en veilig van de ene steiger naar de andere steiger gelopen kan worden. Maar waarom is het zo cruciaal om te kiezen voor een gecertificeerde ASC bordestrap kopen van Rolsteiger.net? In dit blog gaan we wat dieper op deze vraag in.

Strengere wetgeving op het gebied van rolsteigers

Enkele jaren geleden is, vanwege het grote aantal ongevallen met (rol)steigers, de NEN-normering flink aangescherpt. Steigers en steigerbouwers moeten sindsdien aan hogere eisen voldoen. Zo is een bordestrap verplicht bij het gebruik van meerdere (hoge) steigers, zodat er veilig overgestoken kan worden. Een verandering is tevens dat de eisen qua zijsteunen strenger zijn geworden, om ongevallen zoals valpartijen van hoogte terug te dringen. Verder zijn ook de regels omtrent het opzetten van steigers strenger geworden. Dit moet voorkomen dat rolsteigers omvallen of in elkaar storten. Belangrijk om je te realiseren als je plannen hebt om een gecertificeerde ASC bordestrap te kopen van Rolsteiger.net, is dat je voordat je met de steiger aan de slag gaat de meegeleverde gebruikershandleiding goed doorleest. Volg de instructies van de fabrikant volledig op om veilig met jouw rolsteiger te kunnen werken, zonder risico’s op ongelukken.

De meerwaarde van een gecertificeerde steiger met bijbehoren

Een gecertificeerde steiger met bordestrap en andere toebehoren kopen of huren bij een erkende steiger leverancier is een belangrijke stap om straks veilig aan de slag te kunnen. Let hier bij de aankoop dus goed op en verzeker je ervan dat je een goedgekeurde rolsteiger met bijhorende documenten geleverd krijgt. Succes met je verbouwing, schilderwerk of andersoortige klus op hoogte. Ga voorzichtig te werk, dan kun je straks volop genieten van het resultaat van je werk!