Artikelschrijven
Image default
Auto’s en Motoren

Verzekeren op eigen risico

Opgelopen schade

Je tegenligger maakte een inschattingsfout en jullie bleven beiden achter met een gebroken spiegel. Niets aan de hand, even aangifte doen bij je verzekeringsagent en klaar. Of… Dat dacht je tenminste. Want uitgerekend nu krijg je te horen dat er zoiets bestaat als ‘eigen risico’. Je opgelopen schade is natuurlijk ook geen honderden euro’s en dus ben je op jezelf aangewezen wat betreft de herstellingskosten. De eerste vraag die bij je opkomt: “wat is het nut dan eigenlijk van correct verzekerd zijn?”.

 

Aandeel eigen risico

Wanneer je een autoverzekering afsluit, heb je meestal een gedeelte ‘eigen risico’. Dit houdt in dat je het eerste gedeelte van de schade zelf moet vergoeden. De meeste eigen risico’s bedragen tussen de 130€ en 150€. Ga je je autoverzekering vergelijken, kom je tot de vaststelling dat sommige verzekeraars helemaal geen eigen risico hebben. Dit laatste is echter zeldzaam. Vaak geldt dan ook: ‘hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie die je betaald’. Bovendien speelt ook je leeftijd een belangrijke rol in de bijdrage die je levert. Jongeren zullen namelijk vaker een veel groter eigen risico moeten betalen. Dit kan soms wel honderden euro’s verschillen.

 

Bijdrage eigen risico kwijtschelden

Doe je toch beroep op je verzekering, dan kun je in sommige gevallen een gedeelte of zelfs je gehele eigen risico terugvorderen. Een maatschappij die hier handig gebruik van maakt, is ‘Ditzo autoverzekering’. Wanneer je ervoor kiest je schade te laten herstellen door een hersteller uit hun eigen netwerk, schelden ze een gedeelte van het eigen risico namelijk kwijt.

 

Grote verschillen

Hoewel het eigen risico iets is dat meestal in de kleine lettertjes vermeld wordt, is het aangewezen hier toch de nodige aandacht aan te schenken. Je premie mag dan op het eerste zicht voordelig lijken, wanneer het tot schade komt, heb je natuurlijk graag zo weinig mogelijk eigen kosten. Wil je snel te weten komen of je premie wel de juiste is? Overweeg je je autoverzekering te herbekijken? Autoverzekering.nl beschikt over een handige online tool waarmee je in een handomdraai de juiste autoverzekering voor jouw wagen terugvindt.

http://autoverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Veiliger achteruitrijden met de auto

De inboedelverzekering, van ongelofelijk groot belang

Uw Auto Verkopen – Ontvang Binnen De 30 Minuten Een Bod