Artikelschrijven
Image default
Auto’s en Motoren

Mijn auto verkopen, hoe doe je dat het beste?

Voor wie googelt naar ‘mijn auto verkopen’ zal verschillende resultaten tegenkomen op internet. Er zijn immers veel verschillende manieren om je auto te verkopen. Een auto verkopen kan een tijdrovend proces zijn wanneer je het via een zoekertje probeert, maar het kan ook een stuk sneller, namelijk via een gespecialiseerde autoveiling in België. Hieronder leggen we het verschil uit tussen een zoekertje en een autoveiling.

 

Wat kun je verwachten van een zoekertje?

Een zoekertje kun je in veel gevallen gratis plaatsen, maar om hem in beeld te houden moet je wat geld investeren. Er worden namelijk per uur heel wat advertenties geplaatst waardoor je vrijwel direct naar beneden zakt, en dan ziet niemand je meer. 

Met zoekertjes bereik je particulieren en handelaren. Particulieren willen de auto voor zichzelf hebben en kijken heel kritisch naar de auto. Gebruikerssporen zijn 9 van de 10 keer een punt om een onderhandeling aan te gaan. Veel mensen hebben de hoop wanneer ze eenmaal een afspraak hebben gemaakt met een potentiële koper, dat ze de auto verkopen voor het bedrag wat is afgestemd met de koper. Niets is minder waar want de meeste kopers gaan met je in onderhandeling over alle punten die ze kunnen vinden. Veel verkopers zitten hier niet op te wachten. Je bent immers een hoop tijd kwijt hieraan.

Handelaren reageren ook maar al te graag op je advertentie, maar de eerste vraag die ze zullen stellen is wat je laagste prijs is. Handelaren zijn namelijk uit op koopjes en speuren het internet af hiernaar. Ook jou gaan ze ongetwijfeld benaderen. Al je al enige tijd je zoekertje online hebt staan, dan wordt je nog interessanter voor de handelaren want ze weten dat je de auto nog niet verkocht hebt, en dat jij vroeg of laat toch van je auto af wilt. Veel mensen happen uiteindelijk en daar maken zij dankbaar gebruik van.

 

Hoe zit het dan met een autoveiling?

Bij de autoveiling kun je wel je auto verkopen, en wel in 1 dag voor de prijs die je bent overeengekomen. Via de autoveiling bereik je een zeer groot aantal autobedrijven bestaand uit dealers, schadeherstellers, en garagisten. Voor iedere auto vind je snel meerdere geschikte kopers die direct je auto willen kopen en je een goed voorstel doen. Deze bedrijven kennen wel de waarde van je auto, en met behulp van de autoveiling laat je ze allemaal tegen elkaar uitspelen. Ze kunnen namelijk bieden en het hoogste bod wordt met je gecommuniceerd. Ga je akkoord met het bod dan weet je vooraf dus direct waar je aan toe bent en wat je er ook voor terugkrijgt. Zeg je ja, dan is de auto verkocht en komen ze de auto ophalen. De autoveiling kost niets en het scheelt je een heleboel gedoe. 

Makkelijker online een auto verkopen in Belgie kan bijna niet. Tevens krijg je de beste prijs ervoor terug, dus het is een win-win situatie. Het autobedrijf die je auto komt ophalen valt niet over een krasje of deukje, want het is immers geen privéaankoop in tegenstelling tot wanneer een particulier voor de auto zou langskomen. 

 

Niet alle autoveilingen hetzelfde

Niet alle autoveilingen zijn hetzelfde of hanteren dezelfde voorwaarden. De meeste zijn wel gratis, maar ze komen niet allemaal je auto gratis ophalen. Vaak moet je ergens zelf naartoe, en dat is zeker niet handig met een kapotte auto, of wanneer je weinig tijd hebt. Het concept van Besteautobod.be is zo dat zij wel je auto komen ophalen zonder kosten, of deze nu in perfecte staat is, of niet meer kan rijden! Zeker de moeite waard dus om deze website eens een bezoekje te brengen!