Artikelschrijven
Image default
Alarmsysteem

De juiste resolutie voor je IP camera kiezen

De resolutie van uw IP-camerasysteem wordt bepaald door zowel de camera als de lens. De lens moet voldoende resolutie hebben om overeen te komen met de megapixelsensor in de camera. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste keuze maakt op vlak van resolutie om de beste ip camera in huis te halen.

Hoeveel resolutie is vereist?
De hoeveelheid resolutie hangt af van wat u wilt zien. Wil je een boom zien, of de vorm van bladeren kunnen kiezen? Wil je een menigte mensen zien of iemands gezicht kunnen identificeren? Hoe meer details we nodig hebben, des te meer resolutie we nodig hebben.

De beste manier om een ​​resolutie te bepalen, is om het aantal pixels te bepalen voor het object dat u wilt bekijken. We hebben bijvoorbeeld vastgesteld dat ongeveer 50 pixels op het gezicht van een persoon je in staat zullen stellen een persoon te herkennen die je kent. U hebt een hoger aantal pixels nodig om een ​​persoon te identificeren die u niet weet. We hebben ongeveer 50 pixels / ft nodig. om een ​​kenteken te identificeren, dat wil zeggen als de verlichting goed is en het voertuig niet te snel beweegt.

De echte wereldweergave
IQinvision heeft enkele tests uitgevoerd en hun resultaten gepubliceerd op hun webpagina. De volgende test werd gedaan door IQinvision.

Methodologie: met behulp van een IQeye-camera en een lens van 6,5 mm verhoogden ze de afstand en namen ze een belichting totdat het gezicht onherkenbaar was. Toen werden het hoofd en de schouders bijgesneden van het grote beeld. Ze gebruikten Photoshop om het gezicht te kopiëren en vergrootten het tot 92 bij 110 (de oorspronkelijke resolutie van het grootste gezicht) met behulp van bicubische interpolatie. Geen verscherping of andere manipulatie werd gebruikt.

 

Zoals je op de afbeeldingen hierboven kunt zien, is 40 pixels over het gezicht waarschijnlijk het minimale aantal pixels dat nodig is om een ​​persoon te herkennen die je kent. Als een gezicht 6,1 cm breed is, hebben we 80 pixels per voet nodig. Axis schreef ook een white paper over hetzelfde onderwerp en stelde vast dat er 3 classificaties waren om te overwegen, detectie, herkenning en identificatie. In dit geval hebt u slechts een paar pixels nodig (3 pixels over het object om een ​​persoon te detecteren.) U zou slechts 17 pixels in het gezicht nodig hebben om iemand te herkennen. De reden dat u minder nodig hebt, is omdat herkenning ervan uitgaat dat u ze kent. een bepaling die meer dan alleen het gezicht gebruikt, je zou de kleding, de manier waarop ze lopen, hun grootte en vorm kunnen gebruiken om ze met een zeer goede nauwkeurigheid te herkennen. Als je ze daarentegen helemaal niet zou kennen, zou je een veel meer informatie. In dit geval beveelt Axis 40 pixels aan in het gezicht voor een positieve identificatie.

De juiste lens
De lens is een zeer belangrijk onderdeel van de camera. Als u niet de juiste lens heeft, zal de resolutie niet zo goed zijn als u verwacht. Een lens is meer dan een enkel glas, het bevat een iris en meerdere lensaanpassingen waarmee scherpgesteld en zoomlenzen kunnen worden ingesteld. De lens is eigenlijk een compleet systeem dat samenwerkt om een ​​scherp beeld te geven. De resolutie (of detail) die u ziet, wordt bepaald door het aantal pixels in de camerasensor, de elektronica, compressie en de kwaliteit van de lens. Je kunt een sensor van 5 megapixels hebben, maar als je lens je alleen de resolutie van 1 megapixel laat zien, zie je alleen de lagere resolutie. Naast de resolutie van de camera, bepaalt het lenssysteem ook hoe ver weg je iets kunt zien. Het definieert hoe breed een gebied (het gezichtsveld) u kunt zien.

De hoek van de lens is erg belangrijk. Het bepaalt de grootte van het weergavegebied (of gezichtsveld). Bekijk onze discussie over gezichtsveld en lenshoeken.

Belangrijke lensspecificaties
Maximum diafragma:
De f-getalspecificatie definieert de hoeveelheid licht die door de lens kan gaan. Hoe lager het f-getal, hoe beter het is voor toepassingen met weinig licht.

Lensresolutie of helderheid:
De resolutie van de lens wordt gemeten in lijnparen per millimeter. De lens moet ongeveer de dubbele resolutie van de camerasensor hebben. Computar en anderen bieden nu resolutiekwaliteit in megapixels. Als je een 5 megapixel IP-camera hebt, selecteer dan een 5 megapixel lens voor de beste prestaties.

Een lenssysteem dat wordt gebruikt op een IP-camera biedt vele bedieningselementen en functies voor het verkrijgen van het best mogelijke beeld. Er zijn een aantal andere lenskenmerken, waaronder distorsie, IR-mogelijkheden en irisregeling die moeten worden overwogen. Veel camera’s zijn ontworpen om ’s nachts te werken met behulp van IR-verlichting. Als de lens niet correct is gemaakt, zal het IR-licht worden vervormd. Als u van plan bent de camera ’s nachts te gebruiken, selecteert u een lens die zegt dat deze met IR werkt.

Conclusie
De specificaties van de lens en camera bepalen wat we zullen zien. Hoe hoger de resolutie van de IP-camera, hoe meer details we zullen zien en hoe groter het gezichtsveld we kunnen zien met dezelfde resolutie. De lens bepaalt de kwaliteit van het beeld en het gezichtsveld. Beide factoren werken samen om de mening te bieden die we nodig hebben voor de toepassing.

 

Nog enkele tips:

1. Goedkoop is duur
Probeer de beste prijs-kwaliteitsverhouding te kopen Camerabewaking met camerabewaking binnen uw persoonlijke of zakelijke budget. Het is altijd verstandiger om te investeren in een systeem van goede kwaliteit, klein, op instapniveau waarmee u later meer camera’s kunt toevoegen, dan om snel een goedkope camera van het merkloze merk te kopen, die tot wroeging van de koper zou kunnen leiden.

Een gerenommeerd beveiligingsbedrijf kan u een reeks camera- en recorderopties bieden, gemaakt door betrouwbare fabrikanten, waaronder merken als Hikivision, Axis, Sunell, Secequip, Visionline, Dahua, Samsung en Honeywell.

2. Controleer de garantie
Sommige kleine retailers die merkloze camera’s verkopen, bieden op zijn best alleen een wettelijke productgarantie van zes maanden, waar je misschien voor vecht, als de camera binnen dat tijdsbestek uitvalt. Een gerenommeerd beveiligingsbedrijf verkoopt CCTV-bewakingscamera’s met een garantie van maximaal drie jaar en biedt een optie voor zelfinstallatie of een professionele installatieservice.

3. Begrijp de basiscameramogelijkheden
Bij het selecteren van CCTV-camera’s is het van belang rekening te houden met de lensgrootte, groothoekgraad en geheugen voor gegevensopslag. Voor elke millimeter lensgrootte is de vuistregel dat dit is hoe ver weg in meters de camera in staat zal zijn om het onderwerp (brandpuntsafstand) te bekijken. De mate van een groothoeklens bepaalt het gezichtsveld en verkort de brandpuntsafstand naarmate de hoek breder wordt.

Bijvoorbeeld: een standaard 60 graden groothoeklens met 4 mm identificeert een menselijk doel effectief tot maximaal 4 meter, maar heeft niet genoeg bereik om het bezit van de buurman naar links of rechts te bekijken. Naarmate de lens groter wordt, neemt het gezichtsveld naar links en rechts af, terwijl het bereik waar een menselijk doelwit kan worden geïdentificeerd, zal toenemen.

Camera’s worden geleverd met een reeks gegevensopslagformaten van 1TB. De opslagcapaciteit kan worden verhoogd met extra harde schijven of netwerkgekoppelde opslagapparaten tot een onbeperkte capaciteit.

 

https://beveiliging-vergeleken.be/camerabeveiliging/beste-ip-camera/