Artikelschrijven
Image default
Woningen

Waarom schakelt u best een studiebureau stabiliteit in voor uw bouwproject?

Tijdens een bouwproces zijn er een aantal zaken die u niet mag vergeten. Het inschakelen van een studiebureau stabiliteit is er daar één van. Een architect inschakelen is verplicht wanneer u structurele werken zoals een verbouwing of de bouw van een huis wilt uitvoeren. Echter zijn er een aantal handige studies waar u ook wel eens gebruik van zou kunnen maken. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje, en lichten toe wat Atlas Engineering als ingenieursbureau voor u kan betekenen.

Welke studies zijn er nog?

Om te beginnen kan het interessant zijn om een grondonderzoek uit te voeren op de plaats waar u wilt bouwen. Zo komt u er tijdig achter of de grond verontreinigd of vervuild is. Bij nieuwbouw of een uitbreiding van een woning, wordt er ook altijd een sondering van de grond uitgevoerd. Dankzij deze studie kan het draagvermogen van de grond worden bepaald en de diepte van de nieuwe fundering. Dat zijn zaken waar u het studiebureau stabiliteit kan inschakelen. Daar dieper op ingaand is er ook nog een stabiliteitsstudie die u kunt laten uitvoeren. Dit houdt vooral het nakijken van de stabiliteit van de dragende elementen in, zoals balken, muren, metselwerk, enzovoort. Zo’n studie is belangrijk voor de veiligheid, maar daarnaast is er ook nog de veiligheidscoördinatie op de werf die gecontroleerd moet worden. Zo wordt er steeds in de gaten gehouden of alles op de juiste manier gebeurt en of er geen fouten worden gemaakt. Uiteraard is het belangrijkste van uw bouwproject dat u hier nadien veilig kunt intrekken, zonder u zorgen te hoeven maken.

Ontdek het aanbod

Er zijn nog heel wat andere studies die u voor, tijdens of na het bouwproject kunt laten uitvoeren, maar daarvoor kunt u met al uw vragen terecht bij Atlas Engineering. Zij worden graag van in het begin bij het project betrokken, dus wacht zeker niet te lang om hun te contacteren. Wilt u graag zelf voor een ingenieursbureau gaan werken? Bekijk dan zeker eens de vacatures, voor bouwkundig tekenaar onder andere. Neem vandaag nog contact op met deze experten en ontdek wat ze voor u kunnen betekenen.

https://atlas-engineering.be/node/131