Artikelschrijven
Image default
Winkelen

Valentino webshop: modetrends die tijdloos geworden zijn

De mode-industrie is voortdurend in beweging en modetrends komen en gaan. In de afgelopen jaren zijn er echter enkele trends geweest die niet alleen populair waren voor een bepaald seizoen, maar die ook nog steeds aanhouden. Je ziet deze trends terug bij Mania-K, een veelzijdige boetiek met designermerken. Je shopt bijvoorbeeld in hun leuke Valentino webshop of koopt items van andere merken in de outlet.

Minimalistische mode

Minimalistische mode omvat ontwerpen met eenvoudige, strakke lijnen en neutrale kleuren zoals grijs, wit en zwart. Deze simpele en klassieke look was een tijd lang trendy, maar is inmiddels een klassieke stijl die in ieder seizoen gedragen kan worden. Je vindt minimalistische mode bijvoorbeeld in de Valentino webshop in de vorm een zwarte blazer of kasjmieren trui.

Streetwear

Streetwear is letterlijk vertaald ‘straatkleding’. Dit is een stijl die zich richt op alledaagse en comfortabele kledingstukken, zoals hoodies, trainingspakken en sneakers. Waar deze stijl jaren geleden trendy was, is deze inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld: iedereen loopt op sneakers en in comfortabele kleding. Ook in de Valentino webshop vind je dit soort items, bijvoorbeeld een cropped hoodie of een sportieve sweater.

Toffe prints

Toffe prints komen en gaan in de mode-industrie: het ene seizoen zijn dierenprints hip en het volgende seizoen zijn het bloemen of natuurlijke prints. Hoewel er ieder seizoen wel een andere print trendy is, is deze stijl inmiddels tijdloos geworden. Een jurk of blouse met een goede print kan altijd.

Duurzame en ethische mode

De laatste jaren is er meer aandacht voor hoe kleding gemaakt wordt, welke materialen er gebruikt worden en hoe de arbeidsomstandigheden van de werkers zijn. Hier komt de trend duurzame en ethische mode uit voort, waarbij kleding op een verantwoorde manier geproduceerd wordt. Dit is al een tijd een belangrijke waarde, waar steeds meer merken aandacht aan besteden, bijvoorbeeld door een duurzame kledinglijn te introduceren. In de Valentino webshop van Mania-K kan je dit eenvoudig bestellen.

https://mania-kwebshop.be/