Artikelschrijven
Image default
Muziek

Piano verhuizen, hoe aanpakken?

Het veilig verhuizen van je kostbare familielid!

Verhuis je naar een nieuw woning en maak je je zorgen over het verplaatsen van je piano? Of moet je een piano verhuizen naar een nieuwe locatie?  Of u nu uw piano door de stad of over het land verplaatst, u wilt dat deze in veilige handen is!  Piano’s zijn notoir moeilijk te verplaatsen, en we hebben allemaal de cartoons en films gezien waar iets misgaat en het prachtige instrument valt en in duizend stukjes breekt. Dit zou zeker geen komische situatie opleveren als het met je prachtige piano gebeurde. Dus wat is het vonnis? Kun jij je piano veilig alleen verplaatsen of moet je een pianovervoer bedrijf huren voor de klus? 

Het veilig verhuizen van je dierbare vriend! 

Grote piano’s kunnen tot vijfhonderd kilo wegen en het gewicht is niet gelijkmatig verdeeld, waardoor ze gevaarlijk zijn om te verplaatsen zonder de juiste uitrusting en ervaring. Professionele piano verhuizers maken gebruik van een aantal zeer specifieke tools om uw geliefde meubel te verplaatsen. Deze gereedschappen zijn specifiek voor het verplaatsen van het tuig, en daarom zullen klassieke meubelverhuizers deze niet hebben. Zelfs als een gewone verhuizer sterk is en goed in het heffen van meubilair, zonder het juiste gereedschap lopen ze vaak het risico meer schade aanrichten. 

Wat zijn de rode vlaggen die kunnen aantonen dat de verhuizer niet weet wat ze doen? 

Ze verwijderen het deksel. Dit is altijd slecht nieuws. Het deksel is breekbaar en in tegenstelling tot de poten en sommige andere delen, is het deksel ontworpen om te worden verwijderd. We hebben talloze reparaties uitgevoerd met dit probleem, maar het is een tijdrovend en duur proces. Laat de verhuizer nooit het deksel verwijderen! Soms verwijdert men ook andere hardware. Dit omvat wielen, pinnen, schroeven, de muziekstandaard, het bord dat de toetsen bedekt, enz.

Hou zou het wel moeten?  

De enigste delen die mogen losgeschroefd zijn de drie poten en de pedaleer. Ervaren piano verhuizers weten hoe en wat te verwijderen. 

Wat als er de verkeerde verpakkingsmaterialen worden gebruikt? 

Onconventionele verpakkingsmaterialen worden vaker gebruikt tijdens het verhuis van een kostbare piano. Zoals cellofaan tape, karton, noppenfolie, noem maar op! 

Wat is de juiste verpakking? 

Alleen speciaal ontworpen dekens en pads zouden gebruikt mogen worden om de onderdelen en afwerking van de piano te beschermen. 

We begrijpen dat je piano kostbaar is

Welnu, het is een universeel geaccepteerd feit dat piano’s onhandig, zwaar, groot en over het algemeen moeilijk te bewegen zijn. En toch, ondanks al deze ongemakken die gepaard gaan met het bezitten van een vleugel, willen muzikanten en verzamelaars over de hele wereld zo’n geweldig instrument in hun eigen huis hebben. Een piano is echt een kostbaar bezit in een huishouden, waardoor het huis zich onderscheidt en het een echt voornaam karakter geeft. Zelfs als je piano niet groots en mooi is, als hij tot een familielid behoort, kan deze nog steeds een grote sentimentele waarde hebben. Ze hebben een grote waarde, sentimenteel of monetair, en om die reden is het verplaatsen van een piano echt een wetenschap die een zorgvuldige planning en een deskundige operatie vereist. Neem contact op met ons voor een aangepast quote!

 

https://heboverhuizingen.nl/pianovervoer/