Artikelschrijven
Image default
Mode en Kleding

Leren schoenen onderhouden

Leren schoenen zijn favoriet bij zowel mannen als vrouwen. Ze zien er chic uit en maken je outfit af op een manier die niet te reproduceren is. Om ervoor te zorgen dat je leren schoenen er zo lang mogelijk zo goed mogelijk uitzien is het belangrijk dat je goed voor je leren schoenen zorgt.

 

Het beste materiaal om je leren schoenen mee te verzorgen is bijenwas. Bijenwas voedt het leer, beschermt het leer en zorgt voor een mooie glans. Het is alleen niet aan te raden bijenwas te gebruiken bij wit leer, omdat wit leer dan geel uit kan slaan.

 

Indien er zich vlekken bevinden op je schoenen is het belangrijk om deze effectief te verwijderen. Vlekken die je makkelijk weg kan vegen, ook wel droog vuil genoemd, kan je makkelijk wegvegen met een borstel. Voor de vlekken die daardoor niet verdwijnen kan je een katoenen doek deppen in schoencrème en dan vegen. Denk eraan dat je schoencrème dezelfde kleur moet zijn als je schoenen, omdat je anders uiteindelijk verkleuringen veroorzaakt.

 

Het is geen verrassing dat het in Nederland vaak regent. Regen en leren schoenen zijn geen goede combinatie en zouden het liefst bij elkaar vandaan gehaald moeten worden. Om te zorgen dat je leren schoenen niet nat worden is het aan te raden om het weerbericht te checken. Dit geldt overigens ook voor sneeuw en andere vloeistoffen. Je kan vlekken die zijn ontstaan door sneeuw ook verwijderen door een mix van gedestilleerd water en azijn eroverheen te wrijven en dan schoencrème aan te brengen.

 

Als je schoenen dan toch nat zijn geworden moet je ze niet direct naast de verwarming leggen, omdat het leer dan te snel warm wordt en uitdroogt. Hierdoor ontstaan er scheuren en dat is nooit iets dat je wilt.

 

Als er toch verkleuringen zijn die je heel graag wilt fixen, is het in principe ook mogelijk om leer te verven. Je zal dan wel leerverf nodig moeten hebben, omdat verf voor andere soorten materialen simpelweg niet geschikt zijn voor leer.

 

https://www.leerverfshop.nl/