Artikelschrijven
Image default
Meubels

Alle soorten archiefkasten in één overzicht

Archiefkasten zijn onmisbaar in elk kantoor. Het is eenvoudig manier om al je documenten georganiseerd te houden. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger en het verhoogt de productiviteit. Er zijn veel verschillende soorten archiefkasten en het kan soms lastig zijn om te bepalen welke archiefkast het beste voor jouw situatie zal werken. Hierbij een handige lijst met alle verschillende soorten archiefkasten. 

Draaideurkasten

Een draaideurkast is een archiefkast waarbij de deur naar buiten opent. Deze archiefkasten zijn handig voor het bewaren van papieren en documenten, maar ook in meer praktische werkplekken wordt dit type kast gebruikt. Zo kun je in deze kast bijvoorbeeld apparaten of verf in opslaan. Het voordeel van draaideurkasten is dat ze zeer stevig zijn en het deurmechanisme is een stuk minder gevoelig dan bij een roldeurkast. Op Archiefkasten-shop.be vind je een ruim aanbod kasten van topkwaliteit.

Meerladekasten

Een meerladenkast is een archiefkast met meerdere lades. Elke lade is gelabeld, zodat je direct ziet waar je welke spullen kunt vinden. Dit type kast is erg handig voor op een kantoor met documenten of kleinere spullen. 

Dossierkasten

Een dossierkast is een archiefkast waar je je dossiers in kan bewaren. Dit type kast is een vaak stuk lager en heeft brede diepe laden. In de lades bevindt zich een soort gootje. Hier kun je je documenten goed in organiseren. Open je een lade, dan zie je gelijk welke dossiers je hier kunt vinden wat je leven een stuk gemakkelijker zal maken. 

Ladeblokken

Een ladeblok is een kast die een stuk lager is en soms ook voorzien is van wielen. Dit type kast is ideaal om onder een bureau te plaatsen. Verder beschikt deze kast over meerdere lades waar je al je spullen kunt opbergen die je vaak gebruikt. De bovenste lade van een ladeblok is vaak ondiep, waardoor het ideaal is voor het bewaren van spullen als post-its en pennen. In de rest van de lades kun je papieren, documenten en binders opbergen. 

Roldeurkasten

Een roldeurkast is een type archiefkast met een deur die je opzij kunt rollen. Veel mensen kiezen voor dit type kast omdat ze een stuk minder plek innemen. Er is namelijk geen extra ruimte nodig om de deur te openen. Je zult dit soort archiefkast dan ook in veel kantoren zien. 

Houten kasten

Ben je op zoek naar een kast waar je documenten in kunt opbergen, maar ben je niet dol op de look van de klassiek metalen archiefkast. Kies dan voor een houten kast. Dit geeft je kantoor een natuurlijke warme uitstraling. Houten kasten zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten en afwerkingen. 

Tekeningkasten

Ben je een architect of kunstenaar en werk je met grote papieren, dan is een tekeningkast ideaal. Dit is ideaal voor schetsen, bouwplannen of tekeningen die nauwkeurig bewaard moeten worden. Deze papieren zijn vaak een stuk groter. In een tekeningkast kun je de schetsen veilig bewaren zonder dat je ze moet rollen of vouwen.