Artikelschrijven
Image default
Hobby en vrije tijd

Stedentrip naar Slovenië? Kies voor luxe vakantiewoningen in een van deze 5 steden!

Slovenië is een klein land in Centraal-Europa, maar heeft een rijke cultuur en geschiedenis die teruggaan tot de Romeinse tijd. Tijdens je vakantie verblijf je in een luxe villa in Slovenië die je makkelijk vindt via Slobeltour in Lennik. Dit bedrijf heeft een ruim aanbod aan luxe vakantiewoningen in Slovenië en België. Hier zijn de top 5 steden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Slovenië.

1. Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is een charmante stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft vele musea, galerijen en historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Ljubljana en de prachtige Tromostovje-bruggen. Vanuit de luxe vakantiewoningen breng je zeker een bezoek aan deze stad.

2. Maribor

Maribor is de tweede grootste stad van Slovenië en is gelegen aan de oevers van de rivier de Drava, waar je een luxe vakantievilla in Slovenië huurt. De stad is de thuisbasis van vele festivals en evenementen, zoals het Lent Festival en de oudste wijnstok ter wereld.

3. Piran

Piran is een prachtige kuststad gelegen aan de Adriatische Zee met luxe vakantiewoningen. Het heeft een middeleeuws centrum en is bekend om zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en mooie pleinen. Piran is ook een geweldige plek om te genieten van de zee en heeft een aantal van de beste stranden van Slovenië.

4. Koper

Koper is een historische havenstad gelegen aan de westkust van Slovenië. Het is bekend om zijn middeleeuwse straten en prachtige oude gebouwen, zoals het Praetoriaans Paleis en de kathedraal van de Heilige Naam van Maria. De stad heeft ook een bruisende haven en is een belangrijke toegangspoort tot Slovenië.

5. Celje

Celje is een oude stad waar je een luxe villa in Slovenië huurt. Het is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse Celje-kasteel en de oude Romeinse ruïnes van Celeia. De stad heeft ook een bruisend centrum met veel cafés en restaurants.

Organiseer nu je vakantie naar Slovenië

Deze geweldige organisatie heeft luxe vakantiewoningen ter beschikking in alle belangrijke locaties in Slovenië. Bekijk snel alle opties op hun website, boek je huisje en geniet van een vakantie om nooit te vergeten!