Artikelschrijven
Image default
Hobby en vrije tijd

Een gezellig én leerzaam dagje weg met kinderen of gezin in dit dierenpark

Tijdens een ideaal dagje weg met kinderen of met het gezin heb je een leuke tijd én leer je iets nieuws. Bij Vogelpark Avifauna kan dat, want superleuke dieren om meer over te leren zijn vogels. Er bestaan talloze soorten vogels, elk met unieke eigenschappen. Allemaal met verschillende kleuren, geluiden, manieren van voortbewegen en jagen. In Vogelpark Avifauna kun je het tijdens een dagje weg met kinderen of gezin allemaal ontdekken. In de naar natuurlijk habitat ingerichte verblijven gaan de vogels hun gang en observeer je ze op je gemak. Natuurlijk kun je de meest interessante informatie en weetjes tot je nemen terwijl je dit doet. Wie van de familie verlaat het park als de grootste vogelexpert?

Ontdek meer over de dieren tijdens de leerzame praatjes

Wist je dat de kiwi de allerkleinste loopvogel is? Dat struisvogels stappen van meer dan 3 meter kunnen zetten? En dat de Kuaris een ster is in rennen, springen én zwemmen? Over vogels valt heel veel te weten te komen. Een leuke manier om meer te weten te komen is door het bijwonen van een vogelpraatje. De vogels in het park worden op gezette tijden gevoerd en bij sommige soorten wordt hier het een en ander over de dieren bij verteld. Ook tijdens de grote vogeldemonstraties valt er veel te leren over de vogels. Je leert hoe snel ze kunnen vliegen terwijl ze dat vlak boven je demonstreren. Bij de kassa is ook een informatieve vogelgids te koop, leuk om weetjes uit op te steken tijdens of na het dagje weg met kinderen of gezin.

Belangrijke lessen

Organiseer je een dagje weg met kinderen, bijvoorbeeld een schoolreis of kinderfeestje? Dan kan het leuk zijn er een speciale excursie van te maken. Vogelpark Avifauna biedt verschillende leerzame excursies aan voor alle groepen van de basisschool. Niet alleen over vogels, maar ook over andere natuur en het behoud van natuur. Al voor de excursie kan er met lesmateriaal voorbereid worden. Een mooie aanloop naar een leuk dagje uit dus. Misschien inspireert het gelijk tot toekomstige spreekbeurten over vogels. Docenten kunnen ook gelijk een leskist meenemen om ander klassen les te geven over vogels en andere thema’s.