Artikelschrijven
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart in het Waasland met C-Air Ballonvaren

 

Het waasland staat gekend voor zijn mooie landschap, alsook voor het maken van prachtige ballonvaart Waasland. Op een zomerse dag zal je in het Waasland vele ballonnen spotten. De reden hiervoor is dat de stad Sint-Niklaas gelegen is in het hartje van het Waasland, alsook de belangrijkste stad voor het ballonvaren in België. Vele ballonvaarders komen uit het Waasland en worden hier ook opgeleid. David Spildooren heeft ook zijn licentie om ballonvaarders op te leiden. C-Air ballonvaarten is naast het opleiden van ballonvaarders ook gespecialiseerd in jouw ballonvaart op maat. Je kan bij ons terecht voor een privé ballonvlucht zoals een huwelijksaanzoek, een speciale verjaardag etc… Verder kan je ook steeds aansluiten bij een andere groep of kan je privévaart boeken voor heel je familie of vriendengroep. Ook zijn we gespecialiseerd in ballonvaart Waasland voo

r bedrijven. Kortweg alles is mogelijke bij C-Air ballonvlucht. We maken van jouw ballonvaart graag ons werk.

Wanneer worden de ballonvluchten georganiseerd

Ons ballonvlucht seizoen loopt vanaf maart tot en met eind oktober. Er is wel steeds een mogelijkheid om tijdens de winter te vliegen, maar de kansen zijn veel kleiner dan tijdens de lente of zomerperiode. Tijdens het ballonseizoen kan je enkel kiezen voor een ochtendvaart of avondvaart. Een ochtendvaart gaat door één uur voor zonsopgang en een avondvaart gaat door twee uur voor zonsondergang. We kunnen in dit seizoen niet vliegen overdag, vermits er teveel thermiek aanwezig. Deze thermiek zorgt ervoor dat de ballon onbestuurbaar wordt. Veiligheid primeert boven alles, waardoor wij overdag niet vliegen. Tijdens de winterperiode is deze thermiek niet aanwezig, waardoor er wel een mogelijkheid is om overdag te varen. Een ballonvaart gaat niet door bij teveel wind, regen of onweer.

Waar worden de ballonvaarten georganiseerd

De exacte opstijgplaats in het Waasland wordt steeds bepaald door de windrichting en windsnelheid van die dag. Een ballon is namelijk niet stuurbaar. Vermits wij in sommige gebieden niet mogen vliegen of landen, zijn wij steeds afhankelijk van beide indicatoren. Wij hebben verschillende opstijgplaatsen in het Waasland namelijk de grote markt van Sint-Niklaas, Waasmunster, Stekene, Vrasene, Temse, Beveren, etc… We bellen je graag de dag van de ballonvaart om de exacte opstijglocatie door te geven. Hiernaast kunnen we je ook perfect een ballonvaart boven Antwerpen aanbieden

Hoe kan je een ballonvaart boeken

Je kan C-Air ballonvaarten steeds per mail of telefonisch contacteren om meer informatie te verkrijgen. Je kan ook een ballonvaart Waasland boeken via onze website, per mail of telefonisch. Uiteraard kan je ook steeds een cadeaubon bestellen bij ons. Deze bon is alvast een speciaal geschenk. Graag spreken wij na de bevestiging van de boeking of met de gelukkige van een cadeaubon een datum af voor het uitvoeren van de ballonvaart. De dag van de ballonvaart bekijken wij de weersomstandigheden. Indien deze niet gunstig zijn, plannen wij onmiddellijk een nieuwe data in.

Wat stelt het ballonvaren eigenlijk voor

Elke ballonvaart bij C-air ballonvaarten duurt ongeveer één uur, gevolgd door een hapje en een drankje. Op de opstijgplaats krijg je van ons een uitgebreide briefing. Familie en vrienden zijn ook meer dan welkom. Je kan dan bekijken hoe de warmeluchtballon wordt opgebouwd. Tijdens de vlucht mogen er ook steeds kennissen achter onze volgwagen rijden. Na de vlucht breken we de ballon af en klinken wij graag op de fantastische vaart. Om het extra gezellig te maken, geven wij jullie graag nog een kleine versnapering bij het glaasje cava. Iedereen die met ons meevaart, krijgt ook nog een certificaat van C-Air ballonvaart Waasland.

https://www.cair-ballonvaart.be