Artikelschrijven
Image default
Financieel

Leningen vergelijken

Leningen vergelijken met behulp van een simulatie

Als je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een onverwachte tegenvaller hebt of omdat je gewoon even wat meer lucht wilt, kun je een lening of krediet afsluiten. Er zijn verschillende soorten kredieten. De meest voorkomende zijn een persoonlijke lening of een lening op afbetaling. Ook rood staan op je zichtrekening wordt als een krediet beschouwd. Ga je binnenkort een huis kopen? Dan kun je een hypotheek afsluiten. Hierbij geldt het huis als onderpand.

 

Vergelijk de rentes

Als je een krediet af wilt sluiten, is het verstandig om je te verdiepen in de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers. De belangrijkste is natuurlijk de hoogte van de rente die je moet betalen over het geleende bedrag. Die kan per kredietverstrekker verschillen. Je doet er dus goed aan om eerst een aantal offertes op te vragen. Dat kan geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast en kunt op je gemak de diverse kredieten met elkaar vergelijken voordat je de knoop doorhakt.

 

Hoe snel los je af

Een andere belangrijke voorwaarde is de manier van aflossing van je krediet. Want het geld dat je leent, moet natuurlijk weer terug worden betaald. Op die manier kun je die grote aankoop, waar je niet genoeg geld voor had om hem ineens te betalen over een aantal maanden uitsmeren. Over hoeveel maanden precies verschilt ook per krediet. Bedenk dat hoe langer je over de afbetaling doet, des te lager het maandelijkse bedrag zal zijn. Dat kan erg gunstig zijn als je je maandlasten niet te hoog wilt laten worden. Maar de totale rente zal uiteindelijk hoger liggen. Wil je diverse leningen vergelijken? Klik dan hier voor een lening simulatie, waarbij je kunt uitrekenen wat verschillende kredieten je gaan kosten.